Абазовић: Нека Лепа Меденица каже ко је убио Душка Јовановића

У Донбасу: Погинуо Вадим Соколов, аутор серије текстова о Српској
12/04/2023
Деценија Синдиката медија: И штрајковаће за веће плате новинарима
13/04/2023
У Донбасу: Погинуо Вадим Соколов, аутор серије текстова о Српској
12/04/2023
Деценија Синдиката медија: И штрајковаће за веће плате новинарима
13/04/2023

Предсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић казао је да унутар тужилаштва треба да се настави провјетравање.

Он је то казао одговарајући на питања новинара након конференције у Подгорици „Црна Гора послије предсједничких избора“, коју су организовали Београдски центар за за безбједоносну политику и Институт алтернатива (ИА).

„Нека дође Лепа Медедница да одговори на питања из њене надлежности и ти правни експерти, ко је убио Душка Јовановића. Нека Лепа каже у каквим је везама са Зораном Лазовићем (бивши шеф Сектора за борбу против организованог криминала) и све ће вам бити јасно“, рекао је Абазовић.

Руководитељка Вишег државног тужилаштва у Подгорици Лепа Меденица казала је раније данас да јој је Абазовић нацртао мету.

Она је казала и да је тужилац Никола Боричић јуче, током Одбора за политички систем, правосуђе и управу изнио ноторне неистине, а да је то дјелимично учинио и његов колега Вукас Радоњић.

Она је то рекла упитана да прокоментарише наводе које су се чули јуче у Парламенту – да је звала тужиоце и притискала их да пусте полицајце ухапшене у случају укидања забране уласка у Црну Гору Вељку Беливуку и Марку Миљковићу.

Абазовић је на новинарско питање „на основу чега је Српска православна црква (СПЦ) добила највише новца од државе“, одговорио да је то питање за Министарство правде.

„Не желим да полемишем са реисом али заборавља да је Влада додијелила вишемилионски вриједно земјиште на Конику за изградњу Исламског центра и то треба да дода на ових десет хиљада. Никад нијесам правио разлику, Министарство се бави тиме али ми сметају ствари које се ваде из политичког контекста“, рекао је Абазовић