“Адриа”: Нијесмо подобни, па за нас нема ни националне фрекфенције нити новца из буџета

УНЦГ: Кривокапић и Абазовић убијају медије у Црној Гори и шаком и капом финансирају своје медије нашим парама!
09/04/2022
Емило Лабудовић: „Српска кућа“ је симбол односа Србије према свом народу!
10/04/2022
УНЦГ: Кривокапић и Абазовић убијају медије у Црној Гори и шаком и капом финансирају своје медије нашим парама!
09/04/2022
Емило Лабудовић: „Српска кућа“ је симбол односа Србије према свом народу!
10/04/2022

Влада је јуче одлучила да преузме дуговања три црногорске приватне телевизије! Иако би ово могло да звучи као лажна вијест, не није. Информација је у потпуности тачна. Новац грађана, прецизно 200.000 еура биће преусмјерено Радио дифузном Центру Црне Горе на име дуговања Телевизије Вијести, Нове М и Прве, које нису уредно измиривале обавезе из 2020. године.
Осим чињенице да поменуте три телевизије имају националну фреквенцију, на сједници Владе, којом је пресједавао потпредсједник Дритан Абазовић, преузимање дуга је правдано јавним интересом, јер би, наводно, без помоћи државе поменутим медијима било угрожено пословање.

“Ријеч је о јавном интересу јер би – у случају престанка државне помоћи за плаћање услуга РДЦ-у – било угрожено пословање три комерцијалне телевизије са националном фреквенцијом, које запошљавају око 200 радника и на годишњем нивоу исплаћују бруто плате у укупном износу од око 2,5 милиона еура”, додаје се у одлуци.

Ваљало би подсјетити Владу, да има још једна приватна телевизија у Црној Гори – ТВ Адриа, иако они то добро знају јер су чести и радо виђени гости у нашој медијској кући.

За разлику од других ТВ Адриа не тражи никакву помоћ. Компанија је ликвидна и све обавезе исплаћује у законском року. И спремна је да плати одмах цијели износ неопходан за добијање националне фреквенције за коју смо конкурисали. Али…

Али Адриа ТВ је некоме трн у оку. Очигледно Агенцији за електронске медије и директору Горану Вуковићу, иначе блиском рођаку актуелног градоначелника Ивана Вуковића.

Горан Вуковић се од октобра налази у статусу у којем ми не знамо да ли је законит или не. Агенција за спрјечавање корупције неће да се позабави тим питањем иако је добила захтјев од Савјета Агенције за електронске медије да се изјасне да ли је незаконито именован или не.

Правдали су се из АЕМ-а да је ТВ Адриа одбијена за националну фреквенцију техничких разлога. Но иако знамо шта је прави разлог одбијања, уз сигурну нову пријаву за конкурс за националну фреквенцију, свима шаљемо јасну поруку: “Нас нећете моћи да ућуткате”!