АЕМ: Цензор по сили неправде

Спријечен атентат на руског новинара Владимира Соловјева
26/04/2022
Због прогањања новинарке три мјесеца затвора
27/04/2022
Спријечен атентат на руског новинара Владимира Соловјева
26/04/2022
Због прогањања новинарке три мјесеца затвора
27/04/2022

Агенција за спрјечавање корупције, након четири мјесеца, је утврдила да је директор Агенције за електронске медије Горан Вуковић незаконито изабран на чело те институције.

Како је наведено у рјешењу АСК-а, Вуковић је доставио потписану изјаву да не постоје сметње за његово именовање на чело Агенције за електронске медије иако је његова супруга Мирјана Вуковић, рјешењем Владе од 25. 10. 2018. године именована за чланицу Дисциплинске комисије.

По закону, Вуковић није могао бити именован за директора АЕМ-а јер је у исто вријеме и његова супруга била јавни функционер, те се тако нашао у конфликту интереса.

“Агенција је утврдила да именовање Вуковића за директора АЕМ-а представља угрожавање јавног интереса у смислу члана 44 став 2 и члана 72 Закона о спрјечавању корупције и може утицати на нарушавање интегритета АЕМ-а”, истиче се у рјешењу.

Вуковић је недавно медијима саопштио да има мишљење АСК-а да у његовом именовању нема сукоба интереса или корупције, јер његова супруга није функционер. Он истиче да је сам тражио мишљење АСК-а и да је у потпуности миран јер је његов избор био законит.

Ипак, рјешење АСК-а је показало да је Вуковић незаконито изабран.