Баранин ухапшен због покушаја отимања телефона новинару РТЦГ

Москва: Патријарх Кирил одликовао Бранка Влаховића, дописника “Новости”
13/07/2022
Будва: Четири деценије новинарства Ранка Павићевића!
15/07/2022
Москва: Патријарх Кирил одликовао Бранка Влаховића, дописника “Новости”
13/07/2022
Будва: Четири деценије новинарства Ранка Павићевића!
15/07/2022

Баранин Е.Л. осумњичен да је током прославе Дана државности у Никшићу покушао да узме телефон из руку новинара РТЦГ Дарка Булатовића, лишен је слободе и дао је изјаву никшићкој полицији. Дежурни државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Никшићу, након саслушања, донио је рјешење о задржавању осумњиченог.

Из Управе полиције је саопштено да су расвијетљени догађаји по пријавама новинара Радио Телеизије Црне Горе Дарка Булатовића да му је 13. јула, док се налазио на Тргу Слободе у Никшићу, гдје се одржавала прослава поводом Дана државности Црне Горе, непознато лице покушало из руку узети мобилни телефон којим је снимао дешавања на поменутој локацији. Булатовић је на тргу био у склопу свог радног задатка, а на мобилном телефону имао је видно истакнуто обиљежје „ПРЕСС“.

“Полиција је предузела активности из своје надлежности и идентификовала ово лице – Е.Л. (27) из Бара. Од њега су прикупљена обавјештења на записник и о свему је упознат тужилац по чијем налогу је Е.Л. лишен слободе због сумње да је извршио кривично дјело принуда у покушају”, наводи се у саопштењу.

Осим тога, никшићкој полицији сниматељ Телевизије Никшић Ивановић Зоран пријавио да је, док се налазио на Тргу Слободе истога дана, извршавајући свој радни задатак у томе спријечен од стране С.А. који му је том приликом упутио ријечи уврједљиве садржине.

“Од С.А. је прикупљено обавјештење на записник на поменуте околности. Са догађајем је упознат надлежни тужилац који ће се о квалификацији дјела изјаснити након увида у списе предмета који су му достављени на оцјену и мишљење”, казали су из полиције.