“Борба”: СДТ обезбједио свједока који би могао открити убице Душка Јовановића

УНЦГ: Осуђујемо нападе на Игора Дамјановића, тражимо његову заштиту
16/10/2022
Јубилеј: Сто година медијских јавних сервиса
18/10/2022
УНЦГ: Осуђујемо нападе на Игора Дамјановића, тражимо његову заштиту
16/10/2022
Јубилеј: Сто година медијских јавних сервиса
18/10/2022

Како портал “Борба” незванично сазнаје наредних дана ће Специјално државно тужилаштво обезбиједити свједока који би могао открити убице Душка Јовановића. Он ће имати заштићени статус због осјетљивости овог случаја.

Управо откривањем убица Душка Јовановића покренуће се читав низ догађаја који би требао да доведе и до политичких покровитеља тог убиства које се десило 2004. године. Низ догађаја, према нашим сазнањима би могао да доведе и до кључних људи који се баве послом шверца цигарета у Црној Гори, али и њихових политичких покровитеља.

Ову информацију је потврдио и премијер у техничком мандату Дритан Абазовић на данашњем одбору гдје је и оптужио предсједник Црне Горе Мила Ђукановића да је политички покровитељ шверца цигарета и кокаина. Говорећи о убиству Душка Јовановића, Абазовић очекује од СДТ-а да дају статус заштићеног свједока особи која би могла открити убице Душка Јовановића.

“Политички покровитељ шверца цигарета и кокаина је Мило Ђукановић“, казао је Абазовић данас на Одбору забезбједност и понавио питање ко је убио Душка Јовановића.

„Шта сам ја рекао тужиоцу? Нисам рекао ништа јер ја очекујем да они дају статус заштићеног свједока особи која би могла да упути на чињенице везано за убиство Душка Јовановића. Кад се разоткрије убица Душка Јовановића, траг те групе која је то урадила доводи до њихове политичке заштите, и тиме доводи до шверцера цигарета , казао је он.

Додао је и да постоји особа која му је сугерисала да не буде превише груб према шверцу цигарета јер је потребно бранити Црну Гору од велике Србије и Александра Вучића.

Душко Јовановић је, подсјећамо, убијен хицима из аутоматског оружја 27. маја 2004. у Подгорици, након што је изашао из редакције. Црногорско тужилаштво и полиција до данас нијесу утврдили ко је и због чега пуцао у Јовановића. За овај злочин, једино је осуђен каратиста Дамир Мандић и то као саизвршилац у убиству.