Борис Раонић: Пријавићу насилнике

УНЦГ: “Вијести” организују хајку на новинаре!
12/11/2021
Борис Раонић: Јавни сервис не смије постати оруђе политичких елита
15/11/2021
УНЦГ: “Вијести” организују хајку на новинаре!
12/11/2021
Борис Раонић: Јавни сервис не смије постати оруђе политичких елита
15/11/2021

Генерални директор Радио Телевизије Цне Горе (РТЦГ) Борис Раонић рекао је да ће поднијети кривичне пријаве због насилничког понашања против групе особа које су га синоћ вриједјале и покушавале да га спријече да присуствује утакмици наше националне репрезентације против Холандије, на источној трибини. Он је рекао да нема проблем када је у питању повећан степен толеранције према криткама, док год су изречене уз минималну пристојност.

Неколико црногорских медија објавило је синоћ снимке на којима је група особа вријеђањем из даљине и пријетњама покушала да ме спријечи да присуствујем утакмици наше националне репрезентације против Холандије, на истоцној трибини. Свјестан сам да обављањем јавне функције у пакету добијам и обавезу повећаног степена толеранције према критикама, и са тим заиста нема проблема, док год су изречене уз минималну пристојност, казао је Раонић.

Он наводи да је на стадион дошао са малољетним сином и неколико његових другара.

Био сам, међутим, са малољетним сином и неколико његових другара и они су били шокирани и уплашени дивљачким понашањем и урлицима двадесетак особа који се представљају као навијачи, и због чега сам отишао да утакмицу испратимо с друге трибине. Уз то, на професионалну част нека служи медијима који су ликовали над понашањем ових „навијача“ у присуству малољетног сина и његових другара, и преносили отужне коментаре са друштвених мрежа који су подржавали онакво понашање. Али, што се тиче тих храбрих момака који су се онако понашали пред малољетном дјецом – њихова част ме не занима, али ме занима њихова кривична одговорност. Стога ћу поднијети кривичне пријаве против њих због насилничког понашања, и оставити полицији да ради свој посао, нагласио је Раонић.

Како је поручио, јунаци нека објаве снимке „како смо се држали док смо били лицем у лице, умјесто снимака док сам био сто метар даље“.

Поједини медији пренијели су снимке са друштвених мрежа на којима су се види како један број особа синоћ на стадиону у Подгорици из даљине пријете и вријеђају генералног директора РТЦГ Бориса Раонића, иако је био у присуству дјеце. Пренијети су и неки коментари са друштвених мрежа.