Веселин Дрљевић: РТЦГ све бољи, виде то и ЕУ!

УНС: Оливери Радић награда за новинарску хуманост
23/10/2021
Институт за медије: Позив за младе новинаре да нешто науче
26/10/2021
УНС: Оливери Радић награда за новинарску хуманост
23/10/2021
Институт за медије: Позив за младе новинаре да нешто науче
26/10/2021
Предсједник Савјета РТЦГ Веселин Дрљевић сматра да се Савјет РТЦГ и манаџмент још уигравају, али да за сада раде веома квалитетно. Казао је да је похвала у извјештају Европске комисије потврда исправности политике руководства Јавног сервиса на челу са Савјетом

Колико ће трајати зависи од једних и других и свеукупне ситуације у друштву, казао је Дрљевић.

Он сматра да ће потрајати јер су у Савјету углавном млади људи који разумију потребе јавног сервиса и друштва и долазе из разних сфера друштва.

Тако да до савјета неће бити. У менаџменту су такође искусни новинари који знају која је њихова улога, која је улога Јавног сервиса и мој лични суд након овог доста кратког времена да је то добра екипа, екипа која побјеђује, казао је Дрљевић.

Дрљевић је нагласио да први пут гледа опсервације ЕК у позитивном смјеру када је ријеч о јавном сервису.

-То је потврда исправности наше политике, руководства Јавног сервиса на челу са Савјетом. Ако тако наставимо биће добро, а нема разлога да буде другачије, казао је он.

Казао је да је РТЦГ направила велике ствари и да се то види у извјештају ЕК.

адујем се због тога, али мислим да би то требало да буде радосна вијест и за наше грађане. На правом смо путу, истакао је Дрљевић.

Прво гостовање амбасадорке ЕУ у Црној Гори Оане Кристине Попе и Дневнику Јавног сервиса говори довољно свима, након што су њен претходник, па и она годинама одбијали гостовање на РТЦГ-у, каже Дрљевић.

То је нама вјетар у једра. Када је почео с радом менаџмент и када је биран Савјет, јасно смо знали куд ћемо. Нећемо правити емисије и програм као до тада, нећемо се бавити само Дневником, него свим емисијама,а када се будемо бавити то ће бити преглед стварности, истакао је предсједник Савјета.

Казао је да РТЦГ има доста квалитетног кадра,али и оно који не доприноси довољно функцији Јавног сервиса.

Савјет и менаџмент то увиђају и у будућности ћемо се значајније побринути да од тих који су недовољно свјесни своје функције и мисије да их пробудимо и да направимо од њих оно што треба да буду као добар дио људи који се залажу и праве добар проблем. Мислим да ћемо у томе успјети, истакао је он.

Каже да је јавност мјерило Савјета, а да је Савјет стално у засиједању.

Поручује грађанима Црне Горе да се ослоне на програм РТЦГ.

Увјеравам их да ће програми бити тачни, да ће емисије бити избалансиране и да је ово кућа сваког грађанина Црне Горе да се медијски информише и да нађе своје уточиште и разоноду када је то потребно, закључио је он.