Веселин Дрљевић: Систематизација и смањење броја запослених у РТЦГ

Представници УНЦГ код Марка Ковачевића, предсједника Општине Никшић
14/03/2022
Позив за младе новинаре: Промоција медијске писмености
15/03/2022
Представници УНЦГ код Марка Ковачевића, предсједника Општине Никшић
14/03/2022
Позив за младе новинаре: Промоција медијске писмености
15/03/2022

Први човјек Савјета Јавног сервиса др Веселин Дрљевић, након пола године рада задовољан је постигнутим резултатима Радио и Телевизије Црбе Горе. Први талас промјена је, како каже, донио Јавни сервис отворен за све, избалансирано извјеставање, ослобађање политичког утицаја, нормативно, кадровско и програмско стабилизовање.

“Предстоји озбиљнија анализа учинка запослених”: Дрљевић (Фото: РТЦГ)
Дрљевић истиче да су све су то препознале ЕК, Фридом Хаус, бројне НВО, али и грађани који су реагивали што можемо видјети кроз бројке о гледаности, слушаности и посјећености портала.

“Слиједи рад на систематизацији и смањењу броја запослених, нове организационе шеме, бројних модернизација… Лоцирали смо неке од проблема и систематизацијом ћемо их ријешити. Дакле, предстоји озбиљнија анализа учинка упосленика”, казао је Дрљевић.

Предсједник Савјета истиче и да Имају примједби и на озбиљност приликом емитовања програма.

“Примијећујемо неке грешке узроковане немаром, нећу да вјерујем намјером. Истини за вољу нису то грешке за “поздравити се” са њиховим ауторима, али свакако јако штете имиџу који заслужује Јавни сервис. Савјет ће на сједници која слиједи јасно указати на неке од пропуста, а менаџмент ће, вјерујем, имати слуха и снаге да се пропустима позабави. Односно направи напор да их сведе на минимум”, рекао је Дрљевић.

Међународни партнери су, како наводи, препознали нашу ангажованост на унапређењу свих сегмената којим се бави Јавни сервис, па смо у претходном периоду имали не мали број посјета, како регионалним, тако и јавних сервиса у Европи.

Зграда Јавног сервиса (Фото: РТЦГ) Зграда Јавног сервиса (Фото: РТЦГ)
“Наша делегација посјетила је и успоставила сарадњу са јавним сервисима земаља из окружења (Србија, Хрватска, Албанија, БиХ, РТВ Војводина…) и договорили. Осим размјене договорили смо заједничке пројекте. Дакле, ширимо позитивну енергију регионалне сарадње која ће ускоро бити крунисана озбиљним округлим столом у нашој земљи”, нагласио је предсједник Савјета РТЦГ.

Додаје да и менаџмент у правом смислу има исти курс.

“Ово ће бити јавни сервис свих грађана. Он то у доброј мјери јесте, а и у будућности нема разлога да том стазом не корача још одлучније и јаче. Такође, да радници немају разлога да се плаше систематизације, али они који долазе да би се бавили другим темама или ријетко долазе на посао морају озбиљно да ставе прст на чело. Пола године је и период који нам је дао могућност да неке лоцирамо, а систематизација ће им јасно показати гдје им је мјесто”, закључио је Дрљевић.