Вечерас у Српској кући у 20. сати: Трибина „Рат у Украјини из угла ратног репортера Игора Дамјановића“!

Једна трибина, два погледа
30/08/2022
Трибина УНЦГ о рату у Украјини, присуствовао и руски амбасадор: Док Русија штити цивиле, украјински писци протјерују Михаила Булгакова!
02/09/2022
Једна трибина, два погледа
30/08/2022
Трибина УНЦГ о рату у Украјини, присуствовао и руски амбасадор: Док Русија штити цивиле, украјински писци протјерују Михаила Булгакова!
02/09/2022
У Српској кући вечерас у 20. сати одржаће се трибина „Рат у Украјини из угла ратног репортера Игора Дамјановића“. Дамјановић је једини новинар и члан Удружења новинара Црне Горе који са првих линија фронта извјештава о рату у Украјини и у својим репортажама приказао је страдања у тој земљи из другог угла, односно са руске стране. У домаћим медијима искључиво се приказује само страна Украјине и осуђује се наводна руска агресија, док се аргументи Москве прећуткују или погрешно тумаче. На трибини ће се приказати и дио репортажа Игора Дамјановића снимљених у Украјини и Русији. Поред Дамјановића на трибини ће говорити и Иван Милошевић, генерални секретар УНЦГ.

Ово је друга у серији трибина Игора Дамјановића у Црној Гори. У понедјељак једна је одржана у Будви, гдје је било ријечи о томе да су припреме за рат у Украјини почеле још 2014. године и то страдањем руског становниптва у Луганску и Доњецку, али на те догађаје Запад је остао нијем. Осам година тортуре над Русима у тим областима, као и нацификација Украјине која траје још од Другог свјетског рата, довели су до трагичног сукоба са бројним жртвама на обе стране. Трибина је покушај да се о свему томе говори трезвеније и уважавајући углове свих зараћених страна. Намјера организатора (УНЦГ, „ИН4С“ и „Михољског збора“) је да се домаћој јавности прикажу узроци рата које домаћи и западни медији скривају и не дозвољавају да се о њима јавно говори.

Како је било прије неколико дана у Будви можете стећи утисак на основу фотографија са терасе хотела „Могрен“ гдје је тај скуп одржан.