ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ: Усвојен извјештај о нападима на новинаре

УНС: Правосуђе Србије показало немоћ, ослобађајућа пресуда за одстрел Ћурувије за нас је шок
03/02/2024
Одлука: Опет испитати ДНК трагове у возилу из кога је пуцано на Јовановића
09/02/2024
УНС: Правосуђе Србије показало немоћ, ослобађајућа пресуда за одстрел Ћурувије за нас је шок
03/02/2024
Одлука: Опет испитати ДНК трагове у возилу из кога је пуцано на Јовановића
09/02/2024

Влада Црне Горе на данашњој сједници усвојила је Извјештај о раду Комисије за праћење поступања надлежних органа у истрагама случајева пријетњи и насиља над новинарима, убистава новинара и напада на имовину медија за период од 23. јуна до 30. новембра 2023. године.

“Шестим по реду Извјештајем обухваћени су сљедећи извјештаји и допуне извјештаја: извјештај поводом случаја напада на главног уредника НД Вијести Михаила Јововића и фоторепортера Бориса Пејовића 2009. године, допуна извјештаја поводом убиства Душка Јовановића – главног и одговорног уредника дневног листа Дан, извјештај о нападу на новинарку Вијести Јадранку Ћетковић 19. 4. 2022. год, извјештај о нападу на Јадранку Ћетковић 17. 6. 2022. год, допуна извјештаја поводом пријетњи извршној директорици ТВ Вијести Маријани Кадић Бојанић 2015. године, извјештај о случају напада на новинаре Јелену Јовановић и Вука Лајовића – пријетње из 2015. године, допуна извјештаја о случају новинара Павловић Обрада из 2016. године и допуна извјештаја о случају напада на имовину новинарке Зорице Булатовић из 2015. године”, саопштено је из Владе.

Такође, истичу да су дате и опште препоруке надлежним органима у циљу побољшања дјелотворности истрага и избјегавања некажњивости за нападе на новинаре, као и у циљу вредновања учинка тужилаца и полицајаца у истрагама напада на новинаре приликом напредовања у служби.

“Тим поводом, задужено је Министарство унутрашњих послова да предметни Извјештај достави Врховном државном тужилаштву и Управи полиције на упознавање”, поручују из Владе.