Владимир Оташевић кандидат за директора РТВ Подгорица

Срамно: Косовска полиција тукла и малтретирала Живојина Ракочевића, предсједника УНС-а
12/05/2023
Гојко Раичевић на челу РТВ Будва
15/05/2023
Срамно: Косовска полиција тукла и малтретирала Живојина Ракочевића, предсједника УНС-а
12/05/2023
Гојко Раичевић на челу РТВ Будва
15/05/2023

Новинар Владимир Оташевић најозбиљнији је кандидат за вд директора РТВ Подгорица, преноси портал бизнисцг.

Оташевић је оснивач и дугогодишњи директор Мреже за истраживање организованог криминала и корупције – ЛУПА. Дипломирао је на Економском факултету у Подгорици. Неколико година је радио у дневним новинама “Дан” и “Вијести”. Добитник је више признања за истраживачко новинарство, укључујући: Специјалну похвалу Централно-европске иницијативе (ЦЕИ) и Организације за медије Југоисточне Европе (СЕЕМО) за 2015. годину и награду ЕУ за најбоље младе истраживачке новинаре у Црној Гори. У јануару 2018. године добио је другу годишњу награду Удружења новинара Црне Горе (УНЦГ).

Добитник је и плакете за професионални допринос у борби против криминала и корупције, али и треће награде ЕУ за истраживако новинарство у Црној Гори 2021. године, за истраживачки документарни филм “Тајне злочина – Убиство Душка Јовановића”. Повремени консултант је Глобалне иницијативе против транснационалног криминала (ГИ-ТОЦ). Крајем 2022. године Оташевић је именован за члана Националног савјета за борбу против корупције.

– Могу да потврдим да сам имао контакте са представницима оснивача РТВ Подгорица. Наредни период ће показати како ће се ствари одвијати. Уколико добијем прилику да руководим РТВ Подгорица, то ће коначно бити локални јавни сервис посвећен и доступан свим грађанима Подгорице и Црне Горе, без било каквих политичких, националних и вјерских подјела и усмјерења, у којем ће бити поштовани европски стандарди професионалног новинарства – рекао је Оташевић.