Градска ТВ: Владимир Оташевић в.д. директор

УНЦГ расписало конкурс за додјелу годишњих награда: Предлози се достављају до 15. јануара
12/12/2023
Награде УНС-а на КиМ уручене Сањи Ђокић, Ивану Миљковићу и Жарку Јоксимовићу
15/12/2023
УНЦГ расписало конкурс за додјелу годишњих награда: Предлози се достављају до 15. јануара
12/12/2023
Награде УНС-а на КиМ уручене Сањи Ђокић, Ивану Миљковићу и Жарку Јоксимовићу
15/12/2023

Савјет Радио телевизије (РТВ) Подгорица именовао је Владимира Оташевића за новог вршиоца дужности (в.д) директора тог локалног јавног емитера.

Оташевић је дипломирао на Економском факултету у Подгорици. Радио је у неколико медијских кућа и добитник више признања за истраживачко новинарство, укључујући: Специјалну похвалу Централно-европске иницијативе (ЦЕИ) и Организације за медије Југоисточне Европе (СЕЕМО) за 2015. годину и награду ЕУ за најбоље младе истраживачке новинаре у Црној Гори. У јануару 2018. године добио је другу годишњу награду Удружења новинара Црне Горе (УНЦГ). Добитник је и плакете за професионални допринос у борби против криминала и корупције, али и двије треће награде ЕУ за истраживако новинарство у Црној Гори за 2021. и 2023. годину. Од 2012. године прати рад Управе полиције, тужилаштва и судова. Аутор је бројних стручних извјештаја који се тичу организованог криминала и корупције. Повремени консултант је Глобалне иницијативе против транснационалног криминала (ГИ-ТОЦ). Оташевић је и један од оснивача и уредник Мреже за истраживање организованог криминала и корупције – ЛУПА.

Кандидатуру за в.д. директора РТВ Подгорица предала је и некадашња директорица РТЦГ Андријана Кадија, те Раде Војводић, досадашњи руководилац локалног јавног сервиса, новинарка Дубравка Перовић и продуцент Балша Ракочевић.

Чланови Савјета су Татјана Нововић, Весна Радуловић, Зоран Ракочевић, Александар Ђуришић и Татјана Џудовић.

Нови савјет данас је и разријешио досадашњег вршиоца дужности директора Рада Војводића.