Градска ТВ: Владимир Оташевић изабран за директора

Црна Гора није дио потпрограма “Медиа”: Тамара Вујовић каже да није крива
12/02/2024
Прошле године у свијету погинуло 99 новинара, двије трећине у Гази
16/02/2024
Црна Гора није дио потпрограма “Медиа”: Тамара Вујовић каже да није крива
12/02/2024
Прошле године у свијету погинуло 99 новинара, двије трећине у Гази
16/02/2024

Владимир Оташевић изабран је за извршног директора Градске ТВ са три гласа за. Два члана Савјета су била против и то Александар Ђуришић и Татјана Џудовић.

Други кандидат за ту функцију била је новинарка и некадашња генерална директорка Јавног сервис Андријана Кадија.

“Конкурс је расписан 12. јануара, а 29. јануара је закључен”, саопштила је Весна Радуловић, предсједница Савјета. Она је саопштила да кандидаткиња Кадија није доставила комплетну документацију јер јој документација о високој стручној спреми није овјерена, што је тражено конкурсом.

Она је навела да су оба кандидата доставила кандидатуре 25. јануара, односно у року.

Радуловић је, током сједнице, казала да су оба кандидата доставила сву неопходну документацију на вријеме. Члан Савјета Александар Ђуришић истакао је да није сигуран да ли је Владимир Оташевић доставио сву неопходну документацију и зато је тражио паузу од пет минута. Контролишућу документацију Андријане Кадије, предсједница Савјета, Весна Радуловиц је навела да изјава кандидаткиње Андријане Кадије “није овјерена, те да је то био један од услова за подношење кандидатуре”.

Ђуришић је додао да Кадија испуњава услове.

Весна Радуловић је додала да чланови Савјета нису судије него одлучују на основу документације.

“Нећу се бавити нечим што није испред мене”, рекла је Радуловић.

Оташевић је дипломирао на Економском факултету у Подгорици. Радио је у неколико медијских кућа и добитник више признања за истраживачко новинарство, укључујући: Специјалну похвалу Централно-европске иницијативе (ЦЕИ) и Организације за медије Југоисточне Европе (СЕЕМО) за 2015. годину и награду ЕУ за најбоље младе истраживачке новинаре у Црној Гори. У јануару 2018. године добио је другу годишњу награду Удружења новинара Црне Горе (УНЦГ). Добитник је и плакете за професионални допринос у борби против криминала и корупције, али и двије треће награде ЕУ за истраживако новинарство у Црној Гори за 2021. и 2023. годину. Од 2012. године прати рад Управе полиције, тужилаштва и судова.

Оташевић је аутор бројних стручних извјештаја који се тичу организованог криминала и корупције. Повремени консултант је Глобалне иницијативе против транснационалног криминала (ГИ-ТОЦ). Један је од оснивача и уредник Мреже за истраживање организованог криминала и корупције – ЛУПА.

Извор: Дан/Градски.ме