Данијела Павићевић, сестра Душка Јовановића: Зна се политичка позадина убиства, налогодавац медијски нацртан

УНЦГ на “Првој”: Пропадање новинарства
03/05/2023
Павол Салај: Некажњивост злочина над новинарима недостојна земље која жели у ЕУ
04/05/2023
УНЦГ на “Првој”: Пропадање новинарства
03/05/2023
Павол Салај: Некажњивост злочина над новинарима недостојна земље која жели у ЕУ
04/05/2023

Свјетски дан слободе медија нажалост у Црној Гори је прилика да се присјетимо црне мрље на образу свих оних који већ 19 година нијесу у стању да пронађу убице и налагодавце главног уредника листа Дан, Душка Јовановића, дан када сумирамо неразријешене нападе на новинаре, прилика да причамо о слободи медија које нема.
Сестра мучки убијеног Јовановића, Данијела Павићевић за БОРБУ каже да је за вријеме владавине Мила Ђукановића и ДПС-а, све урађено да починиоци и налогодавци злочина остану недодирљиви.

Лично Ђукановић је својевремено дрско замајавао јавност изјавама о Војиславу Коштуници, чиме је јасно показао своју намјеру. 30. август 2020. за мене и нашу породицу представља остварење дијела наших нада да ће зид ћутања коначно бити срушен. Поруке такве садржане добили смо и од најзначајнијих представника нове власти. Премијер Абазовић је покренуо тему расвјетљавања злочина, саопштио мотив убиства, а ја бих додала ономе што је казао и политичку позадину. Просто је ,,нацртао” организаторе и налогодавце. Охрабрио тиме и институције, каже она и додаје: „Вјерујемо му“.

Павићевић истиче да доказа сигурно има, само што их треба правилно анализирати и употријебити од стране оних који за то примају плату а не очекивати да им породица обезбиједи доказе и ријеши злочин.

-Позивам надлежне органе, у првом реду, тужилаштво, да добро припазе коме ће предмет дати у руке. Да не додје у руке оних који су вршили опструкције протеклих двије деценије, већ да се пронадју часни појединци који ће довести до привођења правди, не само починилаца већ и оних помагача логистичара из редова службе и на крају, што ће бити логичан слијед, до самих налогодаваца. Јасно је свакоме да се налогодавац није ,,потписао”, али се лако може препознати преко својих „извршитеља“. Онај који се плаши да ради свој посао, боље да одмах одустане јер је вријеме чишћења Црне Горе дошло. Држава има моћ и мора да је покаже тиме што ће ријешити злочин над мојим братом, без обзира на то кога треба ухапсити. Чекамо тај дан, закључује она.

Извор: адриа