Данијела Поповић, омбдусман РТЦГ: Нападају ме, а ја независна

Именован нови Савјет Градске РТВ
01/12/2023
Тамара Вујовић: Експертска помоћ СЕ допринијеће изради квалитетнијих медијских закона
04/12/2023
Именован нови Савјет Градске РТВ
01/12/2023
Тамара Вујовић: Експертска помоћ СЕ допринијеће изради квалитетнијих медијских закона
04/12/2023

Омбудсманка РТЦГ Данијела Поповић реаговала је на наводе Медиа центра и Центра за грађанско образовање (ЦГО) да је, како су казали, постала саучесник у скривању информација од јавности.

Како преноси Портал РТЦГ, она је истакла да није посао Омбудсмана да коментарише теме и начин на који се оне обрађују, већ да је то ствар процјене уредништва РТЦГ.

Напомиње да је све досадашње приговоре, који су били у складу са прописима прихватила, те да се не може довести у питање њена независност, нити спочитати да штити, како наводе у НВО сектору, непрофесионални рад уредника ТВЦГ.

Подсјећамо, ЦГО је данас објавио да ни након скоро мјесец, Омбудсманка РТЦГ није одговорила на три приговора која су 9. новембра упутили, а који се тичу игнорисања дијелова Извјештаја Европске комисије и Резолуције Европског парламента о незаконитом именовању Бориса Раонића за генералног директора од стране Телевизије Црне Горе и портала РТЦГ.ме.

Такође, директор Медиа центра Горан Ђуровић казао је да је омбудсманка постала саучесник у скривању информација од јавности, подсјећајући да су из те организације 23. октобра ове године упутила приговор Омбудсману РТЦГ, указујучи на чињеницу да је у Дневнику 2, емитованом 21. октобра, дошло до кршења професионалних пинципа и стандарда РТЦГ необјављивањем информација о резолуцији о Црној Гори, коју је 18. октобра донио Парламент Европске уније.