Данијелу Симићу уручена награда “Милан Пантић”

Маша Влаовић: ОЕБС може да помогне да медији буду бољи
11/06/2022
“Вијести” дале отказ Туфику Софтићу који је замало погинуо због писања о шверцу наркотика
14/06/2022
Маша Влаовић: ОЕБС може да помогне да медији буду бољи
11/06/2022
“Вијести” дале отказ Туфику Софтићу који је замало погинуо због писања о шверцу наркотика
14/06/2022
Специјалном извјештачу Радио-телевизије Републике Српске Данијелу Симићу данас је у Јагодини уручена награда компаније Новости за новинарску храброст “Милан Пантић”. Симићу, који је и предсједник Удружења новинара Републике Српске, награда је уручена током обиљежавања 21 године од Пантићевог убиства.

У образложењу награде наводи се да је Симић један од ријетких који је отишао у ратну зону у Украјини, одакле је посвећено извјештавао, како за своју матичну кућу, тако и што информације дијели са готово свим релевантним медијима у Србији и Републици Српској.

Симић је свакодневно извјештава о сукобима у Донбасу и ушао је међу првима у комплекс челичане Азовстаљ. Осим о ратним сукобима, Симић је извјештавао и о животу обичних грађана у Донбасу.

Будући да је за Симића новинарски посао испред свега, па и сопствене безбједности, он је, према оцјени жирија, достојан да постане лауреат награде за новинарску храброст која носи име убијеног дописника Новости из Јагодине Милана Пантића.

Овогодишњи конкурс трајао је до 20. маја, а лаурета је изабрао жири који су чинили представници породице Пантић, УНС, НУНС, локалног медија у Јагодини и Вечерњих новости.

Награда за новинарску храброст “Милан Пантић” установљена је као знак сећања на новинара Новости који је убијен 11. јуна 2001. године.