Дио заполених у РТЦГ писали ВДТ-у: Руководство наше куће не поштује судске одлуке

ДР Војо Лаковић: Убиство Душка Јовановића државни тероризам
20/06/2024
Истрага о убиству Душка Јовановића: Нови подаци довешће до расвјетљавања злочина
22/06/2024
ДР Војо Лаковић: Убиство Душка Јовановића државни тероризам
20/06/2024
Истрага о убиству Душка Јовановића: Нови подаци довешће до расвјетљавања злочина
22/06/2024

Дио радника РТЦГ упутили су данас писмо Врховном државном тужиоцу Милораду Марковићу поводом, како су саопштили, нелегалног избора генералног директора РТЦГ Бориса Раонића.

Њихово писмо преносимо интегрално:

“Ваш скоро консензуални избор био је један од ријетких догађаја на јавној сцени који је ујединио и политички и професионални дио јавности, али и наговијестио градјанима да меритократија може бити темељ Државе.

Ипак, морамо устврдити да право и правда не обитавају у пригодничарским изборима,постављењима и извјештајима,већ у озбиљном и правовременом дјеловању.

Стога вас подсјећамо на изјаву дату 1. фебруара 2024, да ће један од приоритета рада СДТ бити истрага везана за двоструко нелегалне изборе у РТЦГ, који морамо и то констатовати, просто саблажњују и професионалну и лаичку јавност, осим неколико политичких аматера.

Борис Раонић је 6. августа 2021. нелегално изабран од стране Савјета РТЦГ у процедури коју је кршећи правилнике водио Веселин Дрљевић. И поред одлуке Вишег суда који је правоснажно потврдио Одлуку Основног суда у предмету у којем је Никола Марковић тужио РТЦГ због одабира кандидата који је био у конфликту интереса, Раонић је поново изабран.

На Основном суду и овај поновниизбор је оспорен, како због конфликта интереса, тако и због елементарне неквалификованости Раонића за овај посао која се очитује у томе што је Правни факултетзавршио у 44. години послије 25 година студирања, па није могао да стекне правно и менаџерско искуство које подразумијева 10 година радног искуства. Дакле, од 2018. до 2021. није прошло 10 година, што је констатовала и АСК. Истина, свих ових компликација са професионалним деградацијама и дуготрајним исцрпљујућим судјењима које плаћају градјани Црне Горе, не би било да је УИП-Инспекција рада правовремено реаговала и једноставно констатовала елементарну чињеницу недостатка радног искуства за Бориса Раонића.

Поред кршења Закона о раду, Закона о националном јавном емитеру, Закона о лобирању, Закона о спречавању корупције, сматрамо да је злоупотребом службеног положаја овдје остварена и велика материјална добит за Раонића и његове менаџере, кршењем Закона о зарадама запослених у јавном сектору. И даље нам није јасно који је интерес већине члановаСавјета РТЦГда јавни интерес ставе по страни и да поред упозорења радника, медија и јавности наставе да се понашају као да је све у реду. Ако интерес и повезаност постоје ондасе због бројности и организованостиљудства које је укључено у овепроцесе може говорити и о организованој криминалној групи која своје интересе спроводи и повезивањем са политичким дјелатницима, обликујући по потребимедијске услуге, али и нудећи нова законска рјешења за самодржање медијске власти.Штавише -отворено се говори о томе да ће ново законско рјешење уз привремене оставке или вд стање још једном дерогирати одлуке Основног суда.

Не желећи да претјерамо са анализама и савјетима , морамо да укажемо да овдје није ријеч о било каквом јавном сервису, већ о безмало кључној медијској институцији у Држави. Наш задатак је да информишемо и образујемо.

Зато сматрамо да су дешавања у РТЦГ са латералним дешавањима и упливом у политику, класичан примјер криминала бијелих крагни, који се не помиње често, али перманентно урушава наше друштво И државу.Овај пут , сви докази су на столу и у записницима Савјета РТЦГ, Суда али и у већ финализованим одлукама судских органа и агенција( уз ћутање инспекције ).

За истрагу нијесу потребне форензичке активности или листинзи и преписи телефонских разговора. Све је бјелодано јасно и молимо Вас да учините све што је у домену професионалног, одговорног и правовременог дјеловања да се учине активним тужба Медиа центра из јуна 2023. и тужба упућена ОДТ 9. новембра 2023. године.

Уколико неко од домаће политичке номенклатуре омета Ваше службенике, реците.

Уколико неко из међународне заједнице на коју се Раонић често позива кад жели да спроведе своје незаконите намјере,жели да врши утицај на овај случај, упозорите”.

Радници РТЦГ:

Срђан Човић

Тања Шуковић

Снежана Ракоњац

Весна Терић

Весна Бановић

Славен Кнезовић

Младен Вукчевић

Часлав Вујотић

Јелена Бобичић Човић

Жарко Божовић

Портал Аналитика