Драган Пајић: Хоће ли и “Р” избацити из алфабета?

Тихомир Бурзановић, предсједник УНЦГ и дописник “Срне”: Кривична пријава против Срђе Кусовца
28/02/2022
УНЦГ се подмлађује
03/03/2022
Тихомир Бурзановић, предсједник УНЦГ и дописник “Срне”: Кривична пријава против Срђе Кусовца
28/02/2022
УНЦГ се подмлађује
03/03/2022

Овакве забране РТ И Спутњика широм Европе не само да су недемократске и безобзирне већ су и директно супротстављене највреднијим европским тековинама, изјавио је Драган Пајић, директор радија Републике Српске и члан УНРС

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.

“У намери да неку државу, оправдано или не, казни санкцијама, Европа самоуништава и вредности за које се одувек борила-слободу говора и право на другачије мишљење. Нема оправдања за то јер тако рушите и принцип. Исти случај је и са забранама за спортисте. Шта је следеће, избацивање слова “Р” из алфабета ?!“

У старту је јасно, истиче Пајић, да забране Спутњика и РТ неће дати резултат јер они неће престати с радом, а под санкцијама су у ствари – слобода и логика.

„Ово није први пут да се испољава нетрпељивост према руским медијима у појединим европским круговима али сада је то на нивоу хистерије. Новинарски рад може да буде добар или лош али не би требало да буде забрањен“.