Дритан Абазовић: Истрагу убиства Душка Јовановића преузела нова тужитељка, до сада било огромних опструкција

Удружење новинара Црне Горе поводом Дана слободе медија: У Црној Гори медији подстичу подјеле у друштву
02/05/2023
УНЦГ на “Првој”: Пропадање новинарства
03/05/2023
Удружење новинара Црне Горе поводом Дана слободе медија: У Црној Гори медији подстичу подјеле у друштву
02/05/2023
УНЦГ на “Првој”: Пропадање новинарства
03/05/2023

Истрагу убиства Душка Јовановића преузела је нова тужитељка Данка Ивановић Ђери , казао је премијер Дритан Абазовић.

Он је то рекао након састанака у глувој соби, организованог у циљу побољшања координације истрага напада на новинаре, са посебним нагласком на убиство уредника “Дана” Душка Јовановића из 2004. године.

Састанку су, поред премијера, и министара Зорана Миљанића и Филипа Аџића, који је и члан комисије, присуствовали и вршитељка дужности врховне државне тужитељке Татјана Беговић, директор Управе полиције Никола Терзић, директор Агенције за националну безбједност Борис Милић, шеф Специјалног полицијског одјељења Предраг Шуковић, тужитељка Јелена Ђалетић, тужилац Мирослав Турковић и предсједник Комисије за праћење поступања у истрагама о нападима на новинаре Михаило Јововић.

Абазовић је, честитајући медијским посленицима Дан слободе медија, казао да је тај случај приоритет.

Он је казао да им није објашњено због чега још нису саслушани свједоци које је предложила Комисја.

Тужитељка која је преузела истрагу убиства уредника “Дана” казала је да ће интензивирати рад, не би ли извршиоце и налогодавце привела правди.

Она је објасила да је тим предметом задужена већ извјесно вријеме и да су анализирали све предмете формиране због убиства Јовановића.

Абазовић је казао да је у тој истрази било огромних опструкција, да је поступајућој тужитељки сада доста теже да поступа у том предмету, јер ни неки свједоци нису међу живима.

“Да није било опструкција, ово би можда било давно ријешено”, рекао је Абазовић.

Министар Миљанић рекао је да су на састанку разјашњене многе ствари које Комисији нису биле најјасније.

Он је изразио очекивање да ће се у наредном периоду доћи до доказа о умијешаности свих који су учествовали у том злочину, који је, како је казао, камен о врату праву и правди у Црној Гори.

Министар Аџић рекао је да су се договорли да сви надлежни дају додатан напор да расвијетле све нападе на новинаре, али да морају бити процесуирани и сви који су били препрека у тим истрагама.