Дритан Абазовић: Није искључена могућност да је случај копања тунела повезан са убиством Душка Јовановића

Никола Tерзић: Не искључујем могућност да су докази о убиству Душка Јовановића мотив провале
15/09/2023
Александар Тимофејев: Уставом забранити да новинар буде члан странке
17/09/2023
Никола Tерзић: Не искључујем могућност да су докази о убиству Душка Јовановића мотив провале
15/09/2023
Александар Тимофејев: Уставом забранити да новинар буде члан странке
17/09/2023

epa09915196 Montenegro's Prime Minister Dritan Abazovic during the taking of the solemn oath to members of parliament in Cetinje, Montenegro, 28 April 2022. After ousting a conservative government in February 2022, the lawmakers agreed on a minority government led by Dritan Abazovic. EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Предсједник Владе Дритан Абазовић казао је након сједнице Вијећа за националну безбједност да не би искључио могућност да је случај копања тунела до депоа Вишег суда у Подгорици повезан са истрагом о убиству Душка Јовановића, која је поново покренута.

Он је након сједнице казао да се ситуација из сата, у сат мијења у корист државе. Желим да кажем да људи из УП, и осталих надлежних органа промптно преузимају све активности, као и АНБ, рекао је Абазовић.

Истиче да не би искључио могућност да је и све учињено да се прикрију налогадавци убиства Душка Јовановића.

– Не желим да оптужујем некога без доказа. Постоје све структуре које чине да се убице Душка Јовановића никад не приведу правди. Крв невиних људи не мирује – истакао је Абазовић.

– Ми смо прије пар мјесеци донијели одлуку да се случај обнови и да бројне грешке које су направљене, да се доведу до истине – казао је премијер.

Каже и да немају информацију да је пушка нестала, али да желе да се поново врши вјештачење.

Казао је да је ова влада реактивирала случај, и да остају посвећени рјешавању овог проблема.

– Тражићемо да се ради поновно вјештачење пушке која је коришћена у убиству Душка Јовановића – рекао је Абазовић.

Он је након сједнице казао да јавност може мирно да спава и да су надлежни одрадили добар посао. У интересу истраге не може рећи одакле су лица која се сумњиче за прокопавање тунела.

Наводи да је одрађен добар посао.

– Јавност може да буде веома спокојна – казао је Абазовић.

Абазовић је истакао да је сугерисао да сви запослени у Вишем суду прођу полиограф.

– Нема нико законску обавезу, али да би макли сумњу са себе, моја је сугестија да сви, почев од предсједника Вишег суда оду на полиграф – рекао је Абазовић.

Говорећи о АНБ-у рекао је да је обавио разговор са директором, али да треба имати на уму да се ове ствари не могу предвидјети.

“- Лично мислим да судство остаје врло проблематично. Можемо да очекујемо да у малој Црној Гори гдје је владало једноумље 30 година, тек тако можемо изборити са свим недаћама савременог свијета. Али видите да показујемо отпор – истакао је премијер.

Поновио је да нико не избјегава одговорност. Додаје да није било 44. владе не би било ни тунела, јер им раније није био потребан.

– Ако тражите одговорност ја сам овдје. Али сам исто са овим људима одговоран за десетковање кланова – рекао је Абазовић.

В.Д. директора Управе полиције Никола Терзић поновио је да неће говорити о именима осумњичених за копање тунела.

Сматра да би објелодањивање података у овом моменту олакшало само починиоцима.