Дритан Абазовић: Тужилац да саслуша Зорана Лазовића у вези убиства Душка Јовановића

Владимир Путин: У Украјини убијено 30 руских новинара, не дозвољавају да испитамо шта се десило
05/06/2024
Медиа центар: Поздрављамо Милатовићеву одлуку и позивамо Владу да исправи грешку у Закону о националном јавном емитеру
10/06/2024
Владимир Путин: У Украјини убијено 30 руских новинара, не дозвољавају да испитамо шта се десило
05/06/2024
Медиа центар: Поздрављамо Милатовићеву одлуку и позивамо Владу да исправи грешку у Закону о националном јавном емитеру
10/06/2024

epa09915196 Montenegro's Prime Minister Dritan Abazovic during the taking of the solemn oath to members of parliament in Cetinje, Montenegro, 28 April 2022. After ousting a conservative government in February 2022, the lawmakers agreed on a minority government led by Dritan Abazovic. EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Позивам надлежног тужиоца у случају убиства Душка Јовановића да саслуша Зорана Лазовића у вези са тим, истакао је Дритан Абазовић, лидер Грађанског покрета УРА током синоћњег интервјуа у емисији “Контроверза” на Адриа ТВ додајући да је веома захвалан што се промијенила тужитељка који је надлежна за ово дјело.

Абазовић је додао да ,,одговорно тврди да ће откривање и процесуирање убица Душка Јовановића и његових налогодаваца покренути политички земљотрес у Црној Гори и многе ствари које су се десиле непосредно прије и послије тог немилог догађаја биће много јасније за надлежне органе”, наводећи да државним органима стоји на располагању уколико може бити од користи.

Абазовић је казао да је ово убиство главног и одговорног уредника листа “Дан” највећи тег око врата правде у Црној Гори.

,,Тврдим да је рјешење убиства Душка Јовановића једино могуће у проналаску људи који би могли бити свједоци-сарадници, а један од потенцијалних је и једна особа која је тренутно у УИКС-у у Спужу”, истакао је Абазовић додајући да би рјешавање случаја убиства Душка Јовановића освијетлило истину и у неким другим случајевима гдје су убијена нека друга лица.

Абазовић је позвао нову већину да погледа записнике Вијећа за националну безбједност када је он њиме предсједавао, а на тему случаја убиства Душка Јовановића, да ураде исто, затраþе међународну подршку и позову ФБИ да им помогне.

,,Позивам их да пошаљу и ДНК налазе поново у Висбаден, зато што се сумња да су подаци који су тада послати заправо ДНК особа које никакве везе са убиством нијесу имали, а све са циљем да се заташка и осујети сазнавање истине о убицама и налогодавцима”, закључио је Абазовић.