Друштво новинара Косова и Метохије: Захвалница Јан Братуу

Умро Драган Јањић, уредник “Бете”
31/12/2020
Саопштење УНЦГ: Влада да прекине финансирање РТЦГ!
04/01/2021
Умро Драган Јањић, уредник “Бете”
31/12/2020
Саопштење УНЦГ: Влада да прекине финансирање РТЦГ!
04/01/2021

Друштво новинара Косова и Метохија (ДНКиМ), огранак Удружења новинара Србије, уручило је шефу Мисије ОЕБС-а на Косову Јан Братуу захвалницу за допринос истини и за подршку медијским професионалцима.

Амбасадор Брату, којем се завршио мандат на челу Мисије ОЕБС-а на Косову, рекао је да је са огранаком УНС-а на Косову и Метохији имао изузетну сарадњу када је реч о случајевима убијених и несталих новинара на КиМ, у периоду од 1998. до 2005. године.

„Питању несталих и убијених новинара приступио сам са људског аспекта, јер верујем да њихове породице заслужују одговоре. Верујем да некажњавост за злочине води ка новим. Ако желимо да спречимо да се овакви злочини убудуће догађају, морамо да реагујемо на оне који су се некада догодили“, казао је Брату.

У име ДНКиМ, Братуу је захвалницу за подршку медијима уручио председник огранка УНС-а на Косову и Метохији Будимир Ничић који му се захвалио на доприносу у расветљавању судбине наших убијених и несталих колега.

Норвежанин Јан Брату био је шеф Мисије ОЕБС-а на Косову од 2016. године. Пре тога је више од пет година био амбасадор Краљевине Норвешке у Приштини. Именован је за новог шефа Мисије ОЕБС-а у Београду.

Извор: УНС