Западно-монтенегринска “демократија”: Укинут портал “Српске новине”!

Новинари РТЦГ-а на почетку: ЕУ их учи да користе мобилне телефоне
24/03/2022
Кијев: Убијена руска новинарка
27/03/2022
Новинари РТЦГ-а на почетку: ЕУ их учи да користе мобилне телефоне
24/03/2022
Кијев: Убијена руска новинарка
27/03/2022

Послије више од дванаест година рада без било каквог упозорења заустављен је портал „Српске новине ЦГ“ који је регистрован у оквиру Српског културно-информативног клуба „Свети Сава“ из Подгорице.

Саопштење редакције портала „Српске новине ЦГ“ преносимо интегрално:

Требало нам је неколико дана да добијемо праву информацију шта се дешава са нашим интернет порталом с обзиром да у релативно дугом времену трајања нијесмо имали ни најмању примједбу на рад и поузданост информација по било ком питању.

У међувремену смо, на наш захтјев, обавијештени да нам је сервер под именом „Намецхеап“ ускратио коришћење услуга због наводног промовисања проруских пропагадних информација. Очигледно је да људи који су задужени за праћење медија, а између њих и нашег портала, нијесу конторлисали поузданост информација јер да јесу уочили би изузетну коректност и толеранцију у промовисању најзначајнијих информација које смо преносили. Стога стичемо утисак да је наш портал угашен искључиво због свог назива и тробојке која представља његов заштитни знак.

Поступак гашења Српских медија у Црној Гори и немогућност њиховог нормалног функционисања показује конкретан однос бивше и садашње власти у Црној Гори према српском народу. Нажалост црногорска Влада под огромним притиском спољних фактора принуђена је да на некоректан и непрофесионалан начин селектира медије у Црној Гори и не допушта нормалан проток информација на које портал „Српске новине ЦГ“ нема, и није могао имати, никакав утицај.

Нијесмо срећни што је Црна Гора дошла у тако жалосну позицију да нема свој став, чак ни о најбезначајнијим питањима, покушавајући на тај начин да по сваком питању покаже сервилност и потпуну зависност.