Институт за медије: Позив за младе новинаре да нешто науче

Веселин Дрљевић: РТЦГ све бољи, виде то и ЕУ!
25/10/2021
Управа УНС-а изабрала Живојина Ракочевића за члана Комисије за истраживање убистава новинара
27/10/2021
Веселин Дрљевић: РТЦГ све бољи, виде то и ЕУ!
25/10/2021
Управа УНС-а изабрала Живојина Ракочевића за члана Комисије за истраживање убистава новинара
27/10/2021

Инстиут за медије Црне Горе (ИМЦГ) пружа прилику дипломцима заинтересованим за новинарство, медијску писменост и грађански активизам да се пријаве за програм стручног оспособљавања у Институту.
Нудимо могућности за стицање знања из новинарства, медијске писмености, пројектних активности, као и могућност умрежавања са младим људима из региона И шире, кроз мреже чији смо члан.
ИМЦГ даје прилику за троје дипломаца са студијских програма: новинарство, медијске студије и новинарство, медији, хуманистичке науке и медији, журналистика, енглески језик И књижевност, а који би били дио малог, креативног тима који би са њима посвећено радио на стицању знања И вјештина на пољу медија.
Додатно, кроз наше пројектне активности, високошолцима нудимо могућност за додатним, разноврсним и иновативним тренинзима на пољу новинарства, медијске писмености, дигиталних вјештина и људских права, у земљи и окружењу.
Кроз прогаме стручног оспособљавања Института у последје три године је прошло девет полазника, који су свој професионлани развој наставили даље у Институту, редакцијама медија у Црној Гори, јавним службама или се одлучили за наставак школовања.
Право на стручно оспособљавање имају високошолци без радног искуства, а који су на евиденцији Завода за запошљавање.
Стручно оспособљавање траје девет мјесеци, а признаје се као радно искуство у трајању од 12 мјесеци. За период од девет мјесеци држава сваком кориснику исплаћује мјесечну накнаду у висини половине прошлогодишње просјечне плате у Црној Гори.
Програм званично почиње 15. јануара и траје до 15. октобра 2022. године. Пријаве су отворене од 20. октобра до 20. новембра и подносе се електронски: хттпс://www.еуправа.ме/пријава