Ипак се окреће: Одзвонило РТЦГ-у и партизанским програмима Божа Шундића и Небојше Шофранца!

Кривокапић: РТЦГ вратити грађанима који је и плаћају!
09/12/2020
Европски парламент о осуди злочина: Забрањено ширење нацизма и комунизма!
10/12/2020
Кривокапић: РТЦГ вратити грађанима који је и плаћају!
09/12/2020
Европски парламент о осуди злочина: Забрањено ширење нацизма и комунизма!
10/12/2020

Пише: Иван Милошевић

Жао ми је што се премијер Здравко Кривокапић тек након реаговања америчке амабасаде обратио уредништву и запосленима у РТЦГ-у оцјењујући да јавни сервис мора да се врати грађанима, јер га они и плаћају. Могао је Кривокапић и то раније да уради, јер РТЦГ већ три мјесеца емитује такве емисије и доводи у госте такве персоне да те од њих мука ухвати. По васцијеле дане ова три мјесеца на РТЦГ-у се чуо свако из региона који је хтио да оцрни нову власт, а оде одвергла ДПС-у и њеном шефу. Могао је и тада Кривокапић да се испрси и каже што је данас рекао. Нешто ме копка да ли би и данас то урадио да се није огласила америчка амбасада!

Међутим, то је мање важно од чињенице да је руководство РТЦГ-а и добар дио њених новинара испунио све услове да оде на подужи одмор. Уколико ће реааговање америчке амбасаде и Кривокапића убрзати њихов одлазак, онда то боље за сваког нормалног човјека у Црној Гори. Не знам има ли кога у доброј половини домаћег народа коме није мука када чује дневник или неку другу емисију РТЦГ-а, посебно „Телескопију“ или „Зумирање“. За њих не треба никакав телескоп нити зум да се види да на РТЦГ-у од новинарства нијесу остале ни мрвице, али зато сваки дан гледамо тепсије новинарских поклона ДПС-а и њеном шефу. Уколико су Џудит Рајнке, а потом Кривокапић, одлучили да томе стану на крај, ето коначно правог корака нових власти и њихових дипломатских пријатеља!

Питам се само како Кривокапић мисли да РТЦГ врати грађанима. Уколико буде поштовао прописе, конкурсе и осталу администрацију, има да се начекамо новинарских слобода на јавном сервису. Док се то све обави, изабере и реизабере, итд…, има да прође пола Здравковог мандата. Боље би било да се смјене у РТЦГ-у обаве преко кољена, односно неким специјалним законом или владином уредбом која ће ставити тачку на ДПС службу ове куће. Можда није популарно, демократски и аристократски, али мислим да РТЦГ,  посебно њено уредниптво, више немају ниједан кредит код нормалних грађана, јер су све то проћердали на слуганству ДПС-у, па нека се онда не љуте на оно што ће их снаћи ( уколико их по новинарској правди и то снађе)!

Уз то РТЦГ је објавила и програме рада за 2021. годину о чему јавна расправа траје до 13. децембра. По оном што сам успио да прочитам РТЦГ има намјеру да у наредној години стотине хиљада евра утроши на програме о партизанима! Те емисије „Смрт фашизму, слобода народу“, те „Споменици НОБ-а“, те “ Како се лијепо живјело у самоуправљању“, те народни хероји и остале комунистичке занимације. Није ми јасно који је враг овима у РТЦГ? Јесу ли они читали резолуцију Европског парламента о осуди комунистичких злочина и забрани пропаганде тоталитарних система? Јесу ли они упознати о сугестијама ЕП да се не дижу споменици представницима тоталитарних, комунистичких система, иза којих је остало на милионе невиних жртава? Јесу ли они упознати да су неке земље бившег Источног блока забраниле петокраку, јер их подсјећа на Стаљинове злочине и терор? А европејци из РТЦГ-а навалили да пишу нове поеме о комунистима и њиховим вођама! Ало, РТЦГ, ало, момци и дјевојке, новинарчичи и скојевци, није 1945. него 2020. година! Ало, ало, јесте да нешто крчи, не чује се добро, али ЕП јавља да је комунизам прошао и дабогда се никада не вратио, па не салутирајте петокраци и Брозу! Ало, ало, овдје Брисел, ало, ви из РТЦГ, Божо (Шундић), Небо (Шофранац) јавите се, није више 1945. него 2020. година! Ало, ало, везе ништа не ваљају, ало, ј…. ти ову бившу власт у Црној Гори! Ништа не чују, ало,ало,ало… 

Извор: Српска 24