Космет: Прва донација за новинарски дом у Грачаници

Репортери без граница: За 8. март иза решетака 73 новинарки
08/03/2023
Експерти Савјета Европе разматрали прву медијску стратегију: Планови амбициозни, рјешења у магли
10/03/2023
Репортери без граница: За 8. март иза решетака 73 новинарки
08/03/2023
Експерти Савјета Европе разматрали прву медијску стратегију: Планови амбициозни, рјешења у магли
10/03/2023

Запослени и пријатељи фирме Информатика а.д. Београд, новинарке Мира Срећковић и Драгана Милосављевић, представнице редакције “Наша места” Сања Капетановић и Снежана Богић посетили су данас Друштво новинара Косова и Метохије и том приликом председнику УНС-а Живојину Ракочевићу уручили прву донацију за изградњу новинарског дома у Грачаници.

Свјетлана Докић уручује донацију Живојину Ракочевићу (фото УНС) Свјетлана Докић уручује донацију Живојину Ракочевићу (фото УНС)
Током дводневне посете Грачаници, у пратњи генералног секретара Удружења новинара Србије (УНС) Нина Брајовића, група из Београда упознала се са знаменитостима Општине Грачаница. На крају посете обишли су и огранак УНС-а на Косову и Метохију.

Ову прилику искористили су да се у разговору са председником Ракочевићем информишу о условима рада новинара на Косову и Метохији и плановима за изградњу новинарског дома у Грачаници. У жељи да помогну изградњу заједнички су уручили новчану помоћ.

Новинарски дом у Грачаници требало би да буде седиште Удружења новинара Србије на Косову и место отворено за све новинаре без обзира на националност. Идеја је да Новинарски дом има и музеј српских медија са Косова, функционални студио за укључења из Грачанице са монтажном јединицом и опремом за аудио-визуелна снимања, као и клуб „Репортер“. Замисао је да новинарски дом буде самоодржив.

Извор: УНС