Кривокапић и Абазовић положили вијенац за Душка Јовановића: Наша обавеза да пронађемо налогодавце

Тамара Срзентић: Слобода новинара неприкосновена!
26/05/2021
Изабрани представници НВО за израду медијске стратегије
27/05/2021
Тамара Срзентић: Слобода новинара неприкосновена!
26/05/2021
Изабрани представници НВО за израду медијске стратегије
27/05/2021

Премијер Здравко Кривокапић и потпредсједник Владе Црне Горе и координатор служби безбједности Дритан Абазовић положили су вијенац на мјесто убиства главног и одговорног уредника дневног листа Дан, Душка Јовановића.

Кривокапић је казао да Јовановића памти као храброг и достојанственог новинара.

– Снага његове ријечи је била препознатљива. Убити човјека због исказане ријечи је непримјерено у било ком времену и било којој држави. Даје нам за обавезу да кренемо у истрагу не ко је починиоц, него ко је налогодавац. Душко Јовановић је хтио да будемо бољи- навео је он.

Кривокапић је такође поручио да Влада, на чијем је челу, жели да отвори свако питање.

– Наравно, са све доказима. Ми цијенимо честитост и племенитост и штитићемо новинаре на сваком кораку. Црна Гора мора да крене другим путем- додао је он.

Абазовић је позвао Државно тужилаштво и судове да помогну у истрази.

– Надам се да ћемо имати успјеха у томе. Не могу да износим детаље, нити их откривати али желимо да се ово ријеши. Није једноставно, прошло је много година али потребна је снажнија координација. Немојте ми замјерити, не бих желио да откривам ништа- додао је он.

Подсјетимо, Абазовић је казао недавно на панел дискусији на Универзитету Црне Горе у Подгорици да очекује да ће питање истраге убиства Душка Јовановића ускоро добије епилог.

– То је највећа ствар коју би Влада могла да уради. Нећу да износим детаље, ништа нећу да обећавам, само ћу да кажем да смо напоре уложили, али нам вријеме није савезник, нажалост. Тај случај најбоље говори у каквом смо систему живјели, а ми треба да радимо задатак који је био задатак Влада прије наше – додао је он.

Извор: Дан