Мапет шоу на РТЦГ-у: Постојећи менаџмент шпијунира постојећи Савјет!

Новинарски о јавном сервису: Умјесто ДПС-а руководство РТЦГ-ом преузима НВО, за Србе исти антисрпски третман!
27/07/2021
Тихомир Бурзановић: Срби су државотворни, а не реметилачки фактор!
29/07/2021
Новинарски о јавном сервису: Умјесто ДПС-а руководство РТЦГ-ом преузима НВО, за Србе исти антисрпски третман!
27/07/2021
Тихомир Бурзановић: Срби су државотворни, а не реметилачки фактор!
29/07/2021
Пише: Иван Милошевић

Избор новог директора РТЦГ-а почиње да поприма комични заплет. По први пут у историји те куће одрганизована је побуна постојећег менаџмента против постојећег Савјета РТЦГ! Права побуна на броду Баунти, са том разликом што побуна на ДПС палуби јавног сервиса има и међународну димензију. Менаџмент јавног сервиса ових дана шпијунира актуелни Савјет РТЦГ-а и пријављује их разним међународним адресама, од Европског парламента, па до међународних новинарских удружења. Жале се да нови Савјет има намјеру да ради оно што су они радили скоро 30 година, односно да служи политичким моћницима. Међутим, актуелном менаџменту РТЦГ-а на челу са главним извођачем медијских радова ДПС-а, Божидарем Шундићем, смета што су се политички центри моћи промијенили, односно ДПС је изгубио изборе, па више не може да бира директора у РТЦГ-а. За постојећи менаџмент то је равно међународном скандалу, кукају на све стране, гребу се о сваког амбасадора кога сретну и запомажу да је неко одлучио да РТЦГ извуче испод руку ДПС-а. За постојећи менаџмент то је немогућа мисија, они то не могу да схвате ни да прихвате, јер како ће они било шта да раде уколико нема ДПС-а. За њих ДПС је алфа и омега, добро јутро и добро вече, бог и помоз бог! И још кажу како ће избор новог директора РТЦГ бити притисак на његов рад, јер једино постојећи зна шта је јавни сервис, док остали појма немају! Спрдња, људи моји и је ли ово могуће!

Просто да човјек не повјерује својим очима и ушима! Је ли ово неки ДПС маскенбал или бал вампира, па су се ови који су требало одавно да буду бивши и буду закопани у медијском подземљу, одједном повампирили, па пију крв овим несрећницима из новог Савјета. А ови из Савјета не знају шта их је снашло, али осјећају да им постојећи менаџмент пије крв и угрожава медијску егзистенцију. Заплели се као пиле у кучине и не могу да вјерују шта им ради Божидар Шундић, кога су они на првом састанку позвали да им објасни гдје су дошли и са киме имају посла. И фино им Шундић ових дана показује са киме имају посла – са обичним ДПС теренцима који не бирају средства да опстану на власти!

А баш је тако лијепо почело. Шундић је нове чланове Савјета дочекао на пријавници, увео у лифт, провео кроз студије и канцеларије РТЦГ-а, потом частио кафом, а они су били толико импресионирани пријемом да су као мала дјеца слушали Шундића и упијали његово предавање о томе шта треба да (не)раде. И шта сад би? Шундић окренуо ћурак и тужака нове чланове Савјета амбасадама, ОЕБС-у, КЕОПС-у, СПС-у, КУКУРИКУЕКСПРЕС-у и осталим скраћеницама! Нови чланови затечени, занемели и ни једну не проговарају! 

Тако вам је то момци и дјевојке из новог Савјета када сте у РТЦГ дошли као у неки шведски медијски студио. Умјесто да сте исти час смијенили комплет менаџментску гарнитуру и послали их на Биро, па што да кошта да кошта, ви сте им дошли у најављену посјету као драги гости. И они вас адекватно дочекали! Трпјели су вас два, три дана, а сада гледају како да вам покажу врата!

Постојећи менаџмент и сви њихови ДПС уредници требало су давно да буду смијењени, а на њихово мјесто су требало да дођу елементарно новинарски писмени људи који би покушали да од РТЦГ-а направе пристојну медијску кућу. Вјероватно тад не би било ни оволиког кукумакања и тужакања по међународним адресама, а уколико би се и тужили радили би то преко својих, а не преко леђа јавног сервиса и грађана који га плаћају. Међутим, нови чланови Савјета оклевањем, тремом, почетничком смушеношћу, дали су времена ДПС јастребима из РТЦГ-а да се приберу и крену у офанзиву. Нови чланови Савјета су сами криви за све ово што их је снашло, па и уколико за неколико дана изаберу новог директора, гарант да ће његов избор бити под знаком питања и умјесто да се нови директор бави програмима РТЦГ-а, потуцаће се по судовима! Гарант да ће му и добар дио Савјета правити друштво! 

Просто човјек не може да повјерује да може неко да се овако заплете у трице и кучине и да од најједноставијих ствари (смјене актуелног руководства) направи велике мудролије, односно играрије за велику ДПС дјецу, којима је узет сладолед и кугле од ваниле и марципана, па се сада они, као права дјеца, због тога жале татама и мамама! Момци и дјевојке из новог Савјета тај филм, односно Мапет шоу, сте сами режирали! Па, гледајте!

ПС. Један од кандидата за директора данас је предложио да се о њиховом избору отвори јавна дебата на РТЦГ-у. Паметан предлог! Ваљда ће се наћи неко паметан да га како ваља осмисли и реализује!