Марко Царевић позвао Биљану Чекић да буде његов гост у Будви

Србија: Држава ће тражити податке од НАТО о бомбардовању РТС-а
22/03/2021
Саопштење УНЦГ: Тражимо хитан састанак Радне групе за безбједност и заштиту новинара
22/03/2021
Србија: Држава ће тражити податке од НАТО о бомбардовању РТС-а
22/03/2021
Саопштење УНЦГ: Тражимо хитан састанак Радне групе за безбједност и заштиту новинара
22/03/2021

-Биљана Чекић је са својих 13 година и маестралном глумом лика Дара из Јасеновца дала глас стотинама хиљада српских жртава које су страдале мученичком смрћу у логорима ужаса фашистичке НДХ. На моју велику жалост, причу о Дари из Јасеновца многи нису жељели да прихвате, јер оно што је приказано на филму је само блага слика онога што се тамо збивало, али вео тишине је скинут и надам се да је питање дана када ће се Дари придружити бројни гласови са језивим свједочењима о системски гајеном и храњеном злу које је на најјезивије начине уништавало животе других људи. Не само Срба, већ и других народа, саопштио је данас Марко Бато Царевић, предсједник Општине Будва.

Он додаје да најмање што може да уради је да позове младу глумицу Биљану Ченгић да са својом породицом буду његови  гости у Будви током љетњих мјесеци.

-Нисмо се видјели када је посљедњи пут била у Црној Гори због густог распореда те стога желим да је позовем и да јој се лично захвалим на огромном и захтјевном послу коју је урадила за српски народ. На ово ме посебно подстакла изјава која је дошла из чисте дјечије душе коју је наша Дара изговорила у једној емисији:” Волела бих да одем на море са породицом. Никад нисам била. “ Стога овом приликом позивам нашу Дару са породицом да дођу у Будву и буду гости свих нас јер то је најмање што можемо да урадимо за њу која је својом даровитом глумом, својим емоцијама и љубављу дотакла све нас и освојила наша срца. Биће ми част и привилегија да као први човјек града будем домаћин нашој Дари. Мислим да толико пуно дугујемо нашој дјеци коју често помињемо али подједнако често и заборавимо. Даро, Будва те чека отвореног срца и раширених руку!, наводи Царевић.