Медији: „РТ“ покренуо онлајн програм на српском!

Неђељко Рудовић: Поштовање кодекса услов за државна средства
14/11/2022
“Адриа”: О новинарству са Будом Симоновићем и Новицом Ђурићем
16/11/2022
Неђељко Рудовић: Поштовање кодекса услов за државна средства
14/11/2022
“Адриа”: О новинарству са Будом Симоновићем и Новицом Ђурићем
16/11/2022

РТ је покренуо онлајн извештавање на српском језику – РТ Балкан. Нови мултимедијални портал ће извештавати о најактуелнијим регионалним и светским догађајима из алтернативног угла. Почетак телевизијског емитовања РТ-а на српском језику планиран је до 2024. године.
„Вероватно нас нигде на свету нису тако чекали као овде. А драгим Србима желим да се обратим на њиховом језику: ‘Браћо, гледајте РТ’“, рекла је главна уредница РТ-а Маргарита Симоњан.
„Сада ће житељи региона имати приступ и РТ-у на српском језику, који ће им пружити потпунију слику савременог света. За нас је велики изазов да будемо део медијског простора Балкана. Ми смо за то спремни“, рекла је Јелена Милинчић, руководилац РТ Балкан.
Поред сајта (рт.рс), РТ Балкан је доступан и на Телеграму (хттпс://т.ме/ртбалкан — на српском језику, хттпс://т.ме/ртбалкан_ру — на руском језику), као и на Фејсбуку (хттпс://www.фацебоок.цом/ртбалкан.рс/), Инстаграму (хттпс://www.инстаграм.цом/ртбалкан/), Твитеру (хттпс://тwиттер.цом/ртбалкан), ТикТоку (хттпс://www.тикток.цом/@ртбалкан) и на Јутјубу (хттпс://www.yоутубе.цом/цханнел/УЦ7xмкЗ-0yОХнвдмСаУЕ4дуQ).
Раније је српски редитељ Емир Кустурица оценио да су стандарди рада РТ-а високи: „Руски телевизијски канал РТ је најбољи пример тога каква треба да буде телевизија, за разлику од Би-Би-Сија и Си-Ен-Ена, на којем приказују једностране информације“.
Главна уредница РТ Балкана Јелена Милинчић је радила као новинар и водитељ телевизијског канала РТ на шпанском језику од његовог покретања. Коаутор је документарног филма „Зашто?“, снимљеног на 15. годишњицу почетка НАТО бомбардовања Југославије.
Међународна телевизијска мрежа РТ обухвата информативне канале на енглеском, арапском, шпанском, француском и немачком језику и документарни канал РТД на руском и енглеском језику. Телевизијска мрежа обухвата и онлајн портале на седам језика и мултимедијалну агенцију Раптли, која доставља ексклузивне снимке телевизијским каналима широм света.