Медијска сцена: РТВ Никшић и Либертас из Дубровник постали стратешки партнери

У „Српској кући“ у четвртак: Представљање „Сабраних староставних српских списа“ Петра Милатовића Острошког!
10/10/2022
Јефтин наш живот: За напад на новинара да плати – 33,3 евра!
13/10/2022
У „Српској кући“ у четвртак: Представљање „Сабраних староставних српских списа“ Петра Милатовића Острошког!
10/10/2022
Јефтин наш живот: За напад на новинара да плати – 33,3 евра!
13/10/2022

Локалне телевизије Никшића и Дубровника потписале су јуче споразум о стратешком партнерству који представља први случај сарадње између медија из ових градова.

Наиме, локални јавни емитер Радио Телевизија Никшић и локални емитер Либертас из Дубровника договорили су сарадњу која подразумијева размјену и заједничку производњу програмских садржаја, усавршавање запослених, учешће у заједничким пројектима, као и технолошку и техничку сарадњу.

Споразум је у име РТ Никшић потписао директор Никола Марковић, а у име дубровачког локалног емитера директор Жељко Петровић у присуству Горана Перишића, члана савјета РТ Никшића и Мариа Буквића директора програма ТВ Либертас.

Констатовано је да постоји обострани интерес да ове двије телевизије кроз међусобну сарадњу унаприједе своју дјелатност, обогате сопствене програме и омогуће бољи проток информација.

„За РТ Никшћ ово представља велики искорак у остваривању јавног интереса, а то је професионално и објективно информисање наших грађана. На овај начин градимо порушене мостове и извјештавањем о заједничким темама и проблемима подспјешујемо сарадњу у региону. Сматрамо да наша сарадња може бити добар примјер за наша друштва јер порука коју желимо да пошаљемо је да може и другачије, боље, квалитетније и часније него што је то било. Захваљујемо колегама из Дубровника на срдачном дочеку и гостопримству, а посебно на искреној спремности да реализујемо ову нашу идеју о стратешком партнерству“, казао је Никола Марковић, директор Радио телевизије Никшић.

И у телевизији Либертас су задовољни потписаним споразумом од којег очекују бенефите за гледаоце оба локалана емитера.

“Увјерен сам како ће овим Споразумом о стратешком партнерству највише користи имати наши гледатељи јер програмска размјена, коју смо планирали, засигурно ће унаприједити информативне садржаје наших телевизија. Кроз копродукцијске пројекте, размјену знања и искустава профитират ће наши новинари, запосленици технике и стручно особље, а велики су потенцијал за сурадњу и међународни натјечаји. Бит ће то прилика за веће искораке у продукцији и реализацији програма за обје телевизијске куће”, казао је Марио Буквић, директор програма Либертас телевизије из Дубровника.