Медијски промашаји РТЦГ-а и „Вијести“: Дијалози и ДПС монолози!

Предсједник ЕК: Морамо заштитити новинаре
16/09/2021
Европска комисија дала прве препоруке за бољу заштиту новинара
19/09/2021
Предсједник ЕК: Морамо заштитити новинаре
16/09/2021
Европска комисија дала прве препоруке за бољу заштиту новинара
19/09/2021
Пише: Иван Милошевић ( аутор је генсек УНЦГ)

Просто да човјек не повјерује. У исто вријеме на РТЦГ-у разгоропадио се Мило Ђукановић, а на „Вијестима“ Раде Бојовић и Иван Вујовић. У ударним терминима поменуте ТВ уступиле су свој простор одбрамбеним играчима бившег режима и допустиле им да саспу у лице јадне црногорске јавности на тоне оптужби на рачун Срба и да их прикажу као ђаволе, да имају копита, да немају једну, него десет глава и да таквих душмана Црна Гора  није имала од када је основана прије настанка свијета! Одвратни агитатори новокомпоноване и новоцрногрске идеологије по којима и кишним глистама и црвима управља Александар Вучић, а у томе их слиједи и грађани који не миришу ДПС и на сваком кораку руше државу, вечерас трубе и ударају у медијске тамбуре РТЦГ-а и „Вијести“! 

Након десетак минута слушања и једних и другог промијенио сам канал, јер то више нормалан човјек не може да слуша! Која је она ствар уредницима РТЦГ-а и „Вијести“ да на овакав начин описује догађаје од 5. септембра и сву одговорност за барикаде, спаљене гуме, сузавац и осталом сваљују на актуелну власт и Српску православну цркву? Истина, на „Вијестима“ се правдају да су звали и представнике власти, али да они нијесу хтјели да дођу! Па, уредници „Вијести“, уколико вам у емисију о тако осјетљивом догађају који нас је умало довео до грађанског рата, не можете да у студију довучете обије стране, онда не снимајте монолошке агитпроповске и антисрпске емисије са доказаним и острашћеним Антисрбима! Могле су „Вијести“ и њихова медијска ведета, Петар Комненић, лијепо да кажу да није лијепо да о 5. септембру причају само из једног угла и саопштили гледаоцима да се емисија одлаже и биће снимљена и пуштена у етар када обезбједе различита мишљења. Међутим, изгледа да су „Вијести“, које су скоро половину новинара запослили код Здравка, одједном промијенили ћурак, па дају простора критичарима власти да кажу шта имају и шта немају!

Нажалост, на РТЦГ- не постоји чак ни тај аргумент да су позвали некога из власти да контрира Милу. Нијесам слушао од почетка, али уколико је постојало то оправдање, онда су и у РТЦГ-у требало да поступе као раније што сам поменуо. Да се захвале Милу, пожеле му „Лаку ноћ“ и опет га позову када му обезбједе саговорника који Мило не контролише! 

Није ми јасно ко је то изабрао овакве уреднике на РТЦГ-у и шта они заправо раде и гдје је тај фамозни Савјет и директор РТЦГ-а и његов замјеник да реагују и лупну о сто и кажу да више нема једносмјерних емисија и да су грађани Црне Горе заслужили да се информишу објективно и из више извора, а не само из кабинета предсједника државе. Допустити Милу да прича како је деведесетих година пекао хљеб и приганице и леђа ломио како да свима нама обезбиједи да једемо и да везе није имао са војском, мобилизацијом и Слободаном Милошевићем, је толико имбецилно и не заслужује озбиљан коментар, али заслужује озбиљно преиспитивање медијске одговорности чланова Савјета и менаџмента РТЦГ-а! 

Господо из Савјета РТЦГ, односно момци и дјевојке, није вам требало много да покажете да у јавном сервису нема нових вјетрова и да ће све бити по старом и како Мило каже! Ужасно, шта неспособни људи могу да ураде са побједом једног народа над једним тоталитарним и комунистичким системом и како могу да све плодове те побједе толико унизе, па се човјек пита да ли је уопште и било 30. августа 2020. године!

Гледајући вечерас „Вијести“ и РТЦГ схватио сам да 30.августа нијесмо побиједили ДПС, него саме себе. БРУКА!