Милан Кнежевић: Власници “Вијести” покушавају да измјеном закона преузму РТЦГ

Преминуо један од руских новинара, рањених у украјинском нападу на Горловку
14/06/2024
ДР Војо Лаковић: Убиство Душка Јовановића државни тероризам
20/06/2024
Преминуо један од руских новинара, рањених у украјинском нападу на Горловку
14/06/2024
ДР Војо Лаковић: Убиство Душка Јовановића државни тероризам
20/06/2024

Закон о јавном сервису је жеља власника “Вијести” да преузму Телевизију Црне Горе. “Вијести” желе да Маријану Кадић Бојанић поставе на мјесто генералног директора РТЦГ умјесто Бориса Раонића и ту је читава ова бука и халабука”, изјавио је Милан Кнежевић, лидер Демократске народне партије (ДНП) и један од челника коалиције “За будућност Црне Горе”.

Кнежевић је то рекао у емисији “Начисто” на ТВ “Вијести” синоћ, након што је аутор емисије Петар Комненић питао о одлуци предсједника државе Јакова Милатовића да врати парламенту дио ИБАР закона, између осталих, и закон о националном јавном емитеру РТЦГ.

Кнежевић је рекао да је јасно да власници “Вијести” желе да преузму ТВЦГ.

“Немам са Раонићем никакав контакт и никакву комуникацију, нијесмо се чули. Често бојкотујем ТВЦГ, као и “Вијести”, вечерас сам дошао само због вас и релација са вама. Иначе, због непрофесионалног односа ваших колега и са телевизије и портала “Вијести” ја често бојкотујем концерн “ВИјести”, рекао је Кнежевић у емисији.

На питање шта би радили свих ових година да није било ТВ “Вијести”, Кнежевић је рекао “преживјели би”.

“Желим да знају грађани Црне Горе, власници “Вијести” желе да преузму ТВЦГ, да имају буџет од 20 милиона, да кроз измјене закона о јавном сервису и повећање ове границе доведу Маријану Кадић”, рекао је Кнежевић.

Како је рекао, ако остане сходно овоме што се помиње, Маријана Кадић би била идеална замјена Борису Раонићу.

“И то је сад читава филозофија да се “Вијести” пребаце на буџет. То је то”, рекао је лидер ДНП-а.

Он је нагласио да не подржава било шта, већ само жели да каже шта су скривени мотиви и шта “Вијести” раде.

“Направите прес клипинг, и видите шта су “Вијести” посљедних двије три недјеље радиле везано за ТВЦГ и критичке текстове”, предочио је Кнежевић.

Подсјетимо, црногорски предсједник Јаков Милатовић вратио је Скупштини на поновно одлучивање законе о националном јавном емитеру – Јавном медијском сервису Црне Горе и о измјенама и допунама Закона о Судском савјету и судијама.

Посланици црногорске Скупштине усвојили су у прошле седмице 12 закона потребних за добијање Извјештаја о процјени испуњености привремених мјерила за поглавља 23 и 24 (ИБАР).

Милатовић је казао да је вратио на поновно одлучивање Скупштини Закон о националном јавном емитеру – Јавном медијском сервису Црне Горе, којим се смањује критеријум за избор директора РТЦГ са важећих десет на пет година радног искуства.

Посланици ће о овом закону опет гласати 19. јуна. Поводом одлуке Милатовића да врати Скупштини Црне Горе на поновно одлучивање два закона бивша посланица Снежана Јоница појаснила је да у случају када предсједник врати закон на поновно одлучивање о њему се гласа без расправе.

извор: вијести