Милан Поповић на уручењу награде „Ђоко Вјештица“: Вредело је радити некада и до ивице пуцања

Сарадња Удружења новинара Русије и Удружења новинара Црне Горе: Против медијске блокаде, грађани морају имати објективну слику о сукобу у Украјини
27/10/2022
РТЦГ: Почиње јавна расправа о годишњим ПП плановима РТЦГ
28/10/2022
Сарадња Удружења новинара Русије и Удружења новинара Црне Горе: Против медијске блокаде, грађани морају имати објективну слику о сукобу у Украјини
27/10/2022
РТЦГ: Почиње јавна расправа о годишњим ПП плановима РТЦГ
28/10/2022

Новинар и уредник емисије „Моја дедовина“ Милан Поповић рекао је данас, када му је у Прес центру Удружења новинара Србије (УНС) уручена награда за новинарску хуманост Ђоко Вјештица, да је ово признање екипи емисије, која често ради до ивице пуцања и потврда да је њихов труд вредео.

„Више је емоција уплетено у овај догађај. Посебно ми је драго што су нас предложиле колеге из редакције. Ово је доказ да редакција забавног програма РТС-а има један од јачих тимова у региону“, додао је Поповић.

У предлогу новинара РТС-а који је прочитао члан жирија Милош Бато Милатовић истиче се да емисија има изразито хуманитаран карактер, јер не само да помаже младим људима и породицама да се врате на своју дедовину, већ им пружа шансу за нови и другачији живот.

У емисији „Моја дедовина“ Поповић ангажује пријатеље, комшије, рођаке на мобу и сви заједно учествују у обнављању запуштених имања, а жири је приликом доношења одлуке нагласио континуитет у хуманитарном раду који одликује овај серијал.

Редакција забавног програма РТС-а, донатор Миљан Баћовић, члан жирија Милош Бато Милатовић и генерални секретар УНС-а Нино Брајовић (фото: Прес центар УНС-а) Редакција забавног програма РТС-а, донатор Миљан Баћовић, члан жирија Милош Бато Милатовић и генерални секретар УНС-а Нино Брајовић (фото: Прес центар УНС-а)
Милан Поповић је на уручењу награде истакао да екипу емисије радује што су добили награду која носи назив по Ђоку Вјештици јер то сматрају поруком да су у добром друштву.

Поповић је прави наследник истрајног хуманитарног рада Ђока Вјештице, рекао је генерални секретар УНС-а Нино Брајовић.

Истакао је да је „Ђоко Вјештица“ једина награда на нашем медијском тржишту која подстиче хуманост и бори се против социјално негодговорног понашања.

Настала је, како каже Брајовић, 2011. године као наставак акције за поновну изградњу Авалског торња УНС-а и РТС-а , која је трајала од 2005. до 2010. године.

„Рамишљали смо како да наставимо живот акције изградње Авалског торња, а идеја Бате Милатовића је била да се установи новинарска награда. Тада сам рекао да би најбоље било да јој име буде Ђоко Вјештица, јер бисмо на тај начин интегрисали животни опус новинара који се целог века борио против зла и неправде“, рекао је Брајовић.

Досад је награду, поред Поповића, добило још 11 новинара – Драгољуб Јанојлић („Паланачке новине“) 2011, Силвија Сламниг („Курир“) и Садик Хамидовић (нет радио „Весеље“) 2012, Тамара Грујић (ТВ Прва) и Бранко Станковић (РТС) 2013, Мирољуб Дугалић („Политика“) 2014, Стево Лапчевић („Сремске новине“) 2015, Велимир Перовић („Блиц“) 2016, Ана Стаменковић (РТС) и Данијела Давидов Кесар („Политика“) 2017, Стево Лапчевић („Сремске новине“) 2018, Јасна Ђуровић (ТВ Прва) 2019, Слободан Васић (Радио Браво) 2020 и Оливера Радић (Јединство) за 2021.годину.