Министру културе у Влади Црне Горе – Александру Богдановићу

Реаговање Удружења новинара Црне Горе на намјеру Друштва црногорских новинара да са одлазећом власти обиљежи 150 година новинарства у Црној Гори
30/10/2020
Реаговање Удружења новинара Црне Горе на намјеру Друштва црногорских новинара да са одлазећом власти обиљежи 150 година новинарства у Црној Гори
30/10/2020

Предмет: Захтјев за додјелу просторија за рад Удружења новинара Црне Горе

Поштовани министре, молимо вас да у складу са својим надлежностима дате просторије Удrужењу новинара Црне Горе које је најстарије и најмасовније еснафско удружење у Црној Гори и које наредне године обиљежава 150 година новинарства и 75 година постојања Удружења.
Упознајемо вас да смо од 1995. gодине имали једну подрумску просторију у Улици Светог Петра Цетињског број 9 у коју су нам онемогућили да је користимо затварањем ходника којим се до ње долази. То траје више од двије године. Просторије у тој згради користи и ОО ДПС-а из Подгорице. Уз то простор је неуслован, јер је ријеч о подруму који послије сваке веће кише плави. Тако је било и посљедњи пут ових дана. Због таквог стања уништена нам је комплетна електронска опрема: два компјутера, лаптпот, телефони, факс апарати, ресивери, кафе апарат, фрижидер, као и намјештај који смо имали (столови и столице). Поплављен је и један дио документације у ормарима.
Желимо да нагласимо да и један дио прозора немогуће затворити, тако да и љети и зими тешко је радити у том простору. Због свега наведеног тражимо да нам дате адекватан простор за руководство и чланове Удружења новинара Црне Горе у Подгорици. Претходно руководство се обраћало директору Директоријата за медије у вашем министарству, Жељку Рутовићу, међутим, он до сада није ништа урадио и чак је игнорисао наше постојање и значајно је помагао НВО које се назива „Друштво црногорских новинара“ основаног 2009. Године.
Такође истичемо да Удружење у задњих 25 година никад није добило ниједну финансијску подршку за рад оа надлежних установа у Црној Гори. Због тога би вољели да у оквиру својих надлежности и свог мандата ријешите овај наш захтјев.
Уколико процијените да је потребан и разговор са руковдством Удужења спремни смо да се одазовемо вашем позиву, како у Подгорици, тако и на Цетињу.

Контакт: Разговор са шефом вашег кабинета и његов предлог да вам пошаљемо овај захтјев. Ваш одговор очекуемо у разумном року.

Предсједник Удружења новинара Црне Горе
Тихомир Бурзановић
Генерални секретар
Иван Милошевић, 068359433, [email protected]

Подгорица, 17. 10 2020. године