Младен Милутиновић, „Дан“: Душкова жртва није узалудна, подржавамо идеју о подизању споменика

Јаков Милатовић: Подићи споменик Душку Јовановићу
20/06/2023
Јаков Милатовић: Не можемо напријед, а да не разјаснимо убиство Душка Јовановића
21/06/2023
Јаков Милатовић: Подићи споменик Душку Јовановићу
20/06/2023
Јаков Милатовић: Не можемо напријед, а да не разјаснимо убиство Душка Јовановића
21/06/2023

Главни и одговорни уредник „Дана“ Младен Милутиновић истиче да је иницијатива предсједника државе Јакова Милатовића за подизање спомен обиљежја Душку Јовановићу, исправан гест и да показује да жртва Јовановића да Црну Гору учини бољом, није била узалудна. Он се нада да ће случај убиства главног и одговорног уредника „Дана“ што прије добити и правни епилог.

Иницијатива за подизање споменика главном и одговорном уреднику „Дана“ Душку Јовановићу, наћи ће се ускоро пред Секретаријатом за културу Главног града. Њу је иницирао предсједник Милатовић. У дневном листу „Дан“ поздрављају гест првог предсједника који је дошао на обиљежавање годишњице убиства Јовановића.

-Морамо да се подсјетимо на то да је Душко Јовановић био вјесник једне нове Црне Горе, која се бори за праведније, поштеније друштво и практично, све оно за шта се залагао и писао, готово свакодневно имамо на насловним странама и наших новина и других медија. Значи да, ако је његова невино проливена крв, била залог за неку бољу будућност, онда је ово лијеп гест и он може да буде путоказ да његова жртва није била узалудна, каже Милутиновић.

Но, сматра, споменик Душку Јовановићу имао би потпуни смисао, уколико би случај његовог убиства добио епилог.

Сви ови наговјештаји и интенције да се открије ко је убио Душка Јовановића, била би комплетна слика и заокружење цијелог тог процеса, наглашава Милутиновић.

Од убиства Душка Јовановића прошло је 19 година а налогодавци, организатори ипочиниоци још нијесу познати. За саучесништво у убиству Јовановића до сада јеосуђен једино Дамир Мандић, на 19 година затвора.