Након Награде за животно дјело: Ранку Павићевићу признања и од грађана

Хоће ли коначно стићи промјене у РТЦГ: Шест мјесеци ДПС хајдучије јавног сервиса!
28/02/2021
УНЦГ: Новинари да провјере информације, да се не угледају на Славка Мандића
01/03/2021
Хоће ли коначно стићи промјене у РТЦГ: Шест мјесеци ДПС хајдучије јавног сервиса!
28/02/2021
УНЦГ: Новинари да провјере информације, да се не угледају на Славка Мандића
01/03/2021

Након што му је поводом јубилеја 40 година успјешног рада, од стране Удружења новинара Црне Горе (УНЦГ), додијељена награда за животно дјело, познатом новинару, публицист и културном посленику РАНКУ ПАВИЋЕВИЋУ, стигле су бројне честитке од стране грађана, колега и истакнутих културних стваралаца из земље и свијета, што му причињава посебно задовољство, саопштио је будвански АРТ ПРЕСС.

Познати имплантолог, др БЛАЖО ЗЛОПАША, честитајући Павићевићу истиче, да је награда за животно дјело посебно значајна, јер је уручена поводом јубилеја 150 година црногорског новинарства. За разлику од режимског новинарства, које је загазило у каљугу непрофесионализма, острашћености и примитивизма, награда за животно дјело, припала је Ранку Павићевићу, интелектуалном и моралном симболу професионалног кодекса и етике, истакао је поред осталог др Злопаша.

Проф. др и академик СИНИША ЈЕЛУШИЋ, у честитки каже: Увјерен сам, када сте Ви у питању, име награде није сасвим адекватно с обзиром да с правом имамо очекивати Ваша нова, успјешна и за културу уопште, драгоцјена прегнућа, награда за животно дјело би у Вашем случају, требало да буде додијељена бар још једном, написао је професор Јелушић.

Пјесникиња и преводилац ВЕРА ХОРВАТ из Београда је казала између осталог, да је награда више него заслужена, мада знам, да ћеш још пуно тога урадути, честито, часно и ваљано, као и до сада.

Књижевник ВОЈО КАРАЏИЋ из Никшића истиче, да је награда за животно дјело дошла у праве руке и треба да буде подстицај и примјер младим новинарима и ствараоцима, како се добијају заслужене награде, чисте као суза.

Књижевница ДУШИЦА ЛАБОВИЋ, која живи и ствара у Москви је, честитајући награду Ранку Павићевићу казала поред осталог, да није лако предати се послу у потпуности у периоду од 40 година. Ово је доказ, да се сваки рад исплати и постане примијећен, када се ради са душом и када се у њега улаже сваки откуцај срца, истакла је Лабовић.

Ако је ико, заслужио си награду за животно дјело Удружења новинара Црна Горе, и искрено честитам, казао је проф. др ДРАГАН КОПРИВИЦА.

Честитам још једно значајно признање, које су ти додијелиле твоје колеге из Удружења, признајући на тај начин твоје високе људске, професионалне и стваралачке вриједности, написао је поред осталог књижевник и књижевни критичар ПЕРИВОЈЕ ПОПОВИЋ, из Подгорице.

Умјетница ГОРДАНА БЛАЖИЋ из Београда је истакла, да је награду за животно дјело добио Ранко Павићевић, човјек чисте душе и образа, професионалних новинарских стандарда. Награду за животно дјело сте несумњиво заслужили, јер сте се овој професији поодавно посветили без остатка, казала је она.

Ранко Павићевић је својим радом и људским поступцима постао цијењени новинар диљем бивше Југославије, постављајући стандард, које, мало ко може да досегне, написао је пред осталог драматург МИЛОШ БОРЕТА из Будве.

Новинарка МИЛИЈАНА МИЈУШКОВИЋ из Будве је честитајући написала: – Награде су одавно изгубиле смисао, али оној, коју Вама додијеле, вриједност значајно порасте, које, мало ко може достићи, казала је она.

Драго ми је што сам награду за животно дјело добио у години када црногорско новинарство обиљежава 150 година постојања, 75 година Удружења новинара Црне Горе и 40 година мога бављења овом, некада најљепшом професијом и што је награда додијељена на предлог колега новинара и једног броја познатих старалаца и остварених људи, казао је новинар и публицист РАНКО ПАВИЋЕВИЋ из Будве.

На другој страни, јако сам тужан, што награду добијам у крајње незавидном тренутку за црногорско новинарство, када се оно налази на најнижем нивоу у својој историји, захваљујући једном броју такозваних новинара, који су одавно прекршили све професионалне и етичке норме и кодекс ове некада најчеститије професије. На жалост, сумрак новинарства у Црној Гори, тешко ће се одагнати.

Јако ми значи, што сам награду за животно дјело добио, од стране мојих колега из Удружења новинара Црне Горе, ал и честитке грађана и познатих стваралаца из земље и иностранства, сматрам подједнако вриједном наградом и свима сам захвалан, казао је поред осталог лауреате, новинар, публициста и културни стваралац РАНКО ПАВИЋЕВИЋ, а преноси будвански АРТ ПРЕСС.