Нападачу на “Дан” притвор од 30 дана

УНЦГ пита адмирала: Ко прати новинаре и по чијем наређењу?
25/08/2022
Игор Дамјановић: Рат ће трајати док Русија не прогласи побједу
28/08/2022
УНЦГ пита адмирала: Ко прати новинаре и по чијем наређењу?
25/08/2022
Игор Дамјановић: Рат ће трајати док Русија не прогласи побједу
28/08/2022

Жарку Пејановићу званом Кнеле са Забјела, који је физички напао запослене у редакцији Дневних новина Дан ломећи инвентар и насрћући на њих, због чега су неки и лакше повријеђени, одређен је истражни притвор 30 дана.

У ОДТ Подгорица формиран је кривични предмет против Ж.П. из подгорице због ркивичног ђела угрожавање сигурности извршеног на штету А.Ј., М.В., А.Д. и Д.Б., новинаре редакције Дан. Осумњиченом је након саслушања одређено тужилачко задржавање до 72 часа, речено је раније из ОДТ-а.

Подсјетимо, технички уредник Дана и један новинар су повријеђени. Пејановићу тужилачко задржавање због напада на новинаре Дана. Пејановић је био незадовољан што је у тексту са такмичења у лежању, које је одржано у Етно селу Монтенегро у Брезнама, на којем је побиједио, писало да је “највећи џабалебарош”.

Иначе “највећи џабалебарош” је већ пар година устаљени назив за онога који побиједи у овом такмичењу. Пејановић је јуче направио инцидент у огласном ођељењу Дана, а онда наставио и у осталим редакцијама.

Полиција је одмах интеревенисала и Пејановић је приведен у просторије ЦБ Подгорица.