Напад на редакцију “Дана”: Пејановић признао кривицу, добио четири мјесеца затвора

Јефтин наш живот: За напад на новинара да плати – 33,3 евра!
13/10/2022
Убицама малтешке новинарке 40 година затвора
15/10/2022
Јефтин наш живот: За напад на новинара да плати – 33,3 евра!
13/10/2022
Убицама малтешке новинарке 40 година затвора
15/10/2022

Подгоричанин Жарко Пејановић Кнеле, који је скоро прије два мјесеца упао у просторије Дана и напао новинаре, потписао је са основним државним тужилаштвом споразум споразум о призњању кривице. Споразумом је додговорено да прихвати казну од четири мјесеца, новчану казну и да плати трошкове поступка.

Судија Основног суда Горан Ђуковић на почетку претреса прочитао је споразум који је прихватио и адвокат оштећених Небојша Асановић.

Окривљени Жарко Пејановић се извинио свим новинарима и казао да је прихватио кривицу. Сматра да је споразум правичан, а Пејановић је упознат да након потписивања споразума нема даљег улагања жалбе.

Оштећени Александар Јокић навео је да сматра да је споразум правичан и да га треба усвојити, са њим се сложио и М.В.

Новинарка Андријана Дабановић која је једна од оштећених сложила се са осталима и напоменула да одавде треба да се пошаље порука да се заустави насиље над новинарима.

– Уколико тако не буде, насиље ће да се настави, напоменула је Дабановић.

Оштећена Драгана Балетић је сагласна са свим прочитаним и не придружује се даљем гоњењу, слично је казала и оштећена Маја Булатовић.

Након излагања оштећених, њихов пуномоћник Асановић је казао да је сврха овим споразумом постигнута у односу на окривљеног и поручио да се нада да се ово дјело неће поновити.

Извор: Дан