На предлог УНС-а: Београдске улице да добију имена познатих српских новинара!

“Медиа центар”: Хитно мијењати закон о РТЦГ!
28/11/2020
Удружење новинара Црне Горе: Новинарство захтијева његовање унутрашње обавезе према истини!
30/11/2020
“Медиа центар”: Хитно мијењати закон о РТЦГ!
28/11/2020
Удружење новинара Црне Горе: Новинарство захтијева његовање унутрашње обавезе према истини!
30/11/2020

На дневном реду седнице Скупштине града Београда заказане за понедељак, 30. новембар, наћи ће се предлог Одлуке о додели назива улице Милутина Чолића, док ће предлози Одлука о додели назива улица Александра Тијанића, Богдана Тирнанића, Мирослава Радојчића, Предрага Милојевића, Бриселске улице, улице Милана Вукоса, Драгана Сакана и Динка Туцаковића бити пред одборницима на седници која је планирана за почетак децембра, саопштено је из Комисије за споменике и називе тргова и улица Скупштине града Београда.

Како се наводи у саопштењу, разлог одлагања је целокупна ситуација изазвана вирусом КОВИД-19 као и жеља да седници присуствовују и представници Удружења новинара Србије, иницијатори именовања улица по великим српским новинарима. На тај начин ће и они, уз образлагање Андрее Радуловић, председнице ове комисије, својим излагањем допринети још већем значају личности које су представљале српско новинарство.

Град Београд брине о личностима које су несебичним залагањем допринеле развоју наше престонице и зато жели да се на прави начин представи њихов значај као и потреба да улице понесу њихово име, саопштено је из Комисије за споменике и називе тргова и улица Скупштине града Београда.

Извор: УНС