Неђељко Рудовић в.д. директора Директората за медије

УНЦГ тражи од премијера: Здравко да смијени Тамару Срзентић, за годину мало шта је урадила за новинаре!
22/09/2021
Размјере пљачке у РТЦГ: Тамари 2000 евра мјесечно, за Дарка се још не зна!
23/09/2021
УНЦГ тражи од премијера: Здравко да смијени Тамару Срзентић, за годину мало шта је урадила за новинаре!
22/09/2021
Размјере пљачке у РТЦГ: Тамари 2000 евра мјесечно, за Дарка се још не зна!
23/09/2021

Влада је данас на предог министарке јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамаре Срзентић, након спроведеног процеса селекције и интервјуа по основу Јавног позива за вршиоце дужности који је расписало Министарство јавне управе, дигиталног друштва и медија, за вршиоца дужности генералног директора Директората за медије одредила Неђељка Рудовића.

Како је саопштено из тог ресора, Рудовић се, након спроведених интервјуа, показао као најбољи кандидат, који би могао да преузме управљање Директоратом за медије у наредној фази и најбрже и најефикасније одговори на изазове у предстојећем периоду који се односе на медијску област у цјелини, те на јасан и прецизан начин мапира процесе и мјере за унапређење ове области.

“Поред великог радног искуства у области писаних и електронских медија, као дописник, новинар, главни и одговорни уредник респектабилних медијских кућа, оно што га је издвојило у односу на друге кандидате који су, такође, имали респектабилно радно искуство у области медија, односно новинарства, филма, телевизијске продукције, је његово четворогодишње искуство посланика као члана Одбора за европске интеграције и члана Одбора за политички систем, правосуђе и управу у оквиру којих одбора су усаглашавани, не само прописи из области медија него и прописи из области јавне управе, а чији је предлагач управо Министарство, што ће допринијети оснажењу тима Министарства у цјелини”, наводи се у саопштењу.

Такође, Рудовић је, како додају, правник који је руководио са тимом од 120 људи, па поред познавања стања у области медија, посједује стручна знања у области стратешко нормативних послова и примјене прописа и организационе и лидерске вјештине с обзиром на његово руководеће радно искуство.

“Функција вршиоца дужности је привременог карактера, па је препознато је да ће за вријеме вршења дужности моћи да мапира процесе од стратешког значаја у области медија, што је од значаја за остварење стратешких циљева ове Владе и предлагања мјера за унапређење”, наводи се у саопштењу.

Министарство јавне управе, дигиталног друштва и медија је 17. јуна објавило Јавни позив за избор вршиоца дужности у Директорату за медије. На јавни позив се пријавило 18 кандидата и кандидаткиња.

“Након анализирања пристиглих пријава, изабрано је осам кандидата/кандидаткиња на основу наведених критеријума. Кандидаткиње и кандидати су оцијењени по критеријумима из јавног позива. Процес селекције текао је у двије фазе које су укључивале: анализу пристиглих пријава и радних биографија, као и интервју. Анализа пристиглих пријава и радних биографија је обухватала испитивање кључних информација, радног искуства, вјештина и образовања пријављених кандидата у односу на постављене критеријуме у Јавном позиву, док је интервју подразумијевао разговоре са кандидатима у циљу процјене њихових функционалних и лидерских вјештина”, саопштено је из Министарства.

Интервјуе је обавила министарка јавне управе, дигиталног друштва и медија, мр Тамара Срзентић, в.д директорица Управе за кадрове, мр Јована Нишавић.

Подсјећамо да је Министарство у претходном периоду отворило Континуирани дијалог са медијском заједницом током којег се министарка Срзентић састала са 70 представника медија, а као резулатат тих разговора креирана је Банка потреба медијске заједнице у Црној Гори.

Такође, започета је израда прве Медијске стратегије у Црној Гори и реформа медијских закона. Активности на изради Медијске стратегије су у току, чиме ће се, кроз транспарентан и инклузиван процес, у сарадњи с медијском заједницом, цивилним сектором, државним органима и свим заинтересованим субјектима дефинисати правци развоја свеукупног унапеђења медијске области.

Очекивање министарке Срзентић је да ће Рудовић у наредних шест мјесеци, колико траје мандат вршиоца дужности, наставити започете активности кроз јачање већ успостављене сарадње са медијском заједницом, Европском комисијом и међународним партнерима, невладиним организацијама и др.