Никола Терзић: Пропусти у истрази убиства Душка Јовановића нијесу случајни

УНЦГ НА „ПРВОЈ ТВ“: Новинарство додирнуло дно дна
21/09/2023
У Сочију 27 скуп Савеза новинара Русије
23/09/2023
УНЦГ НА „ПРВОЈ ТВ“: Новинарство додирнуло дно дна
21/09/2023
У Сочију 27 скуп Савеза новинара Русије
23/09/2023

У истрази убиства Душка Јовановића учињено је низ пропуста, казао је вршилац дужности директора Управе полиције Никола Терзић у емисији “Начисто” која се емитује на ТВ Вијести. Како је казао, не вјерује да су ти пропусти направљени случајно.

– Не желим да вјерујем да су урађени случајно – казао је Терзич и додао да нема особе на нашој политичкој сцени од премијера Дритана Абазовића који жели више да се убиство Душка Јовановића расвјетли.

Терзић је казао да истрага убиства Јовановића никад није стала, али да је била успавана.

– Сваки дан по неколико сати радим на прикупљању додатних доказа и анализи предмета када је у питању убиство Душка Јовановића. Формирали смо тим којег чине начелница Форензичког центра, представник тужилаштва, више представника полиције и још неки. Истрага никад није стала али је била успавана. Али, сада више није успавана. Анализирамо сваки документ и траг који је у том периоду изузет из овог предмета. Анализом, како вјерујем, у наредном периоду, уколико будемо вјештачили неке предмете из случаја, доћићемо до одређених поклапања у ДНК анализи које ће нам омогућити процесуирање одређених лица која негдје сви у јавности помињу – казао је Терзић.