Новинарска школа УНС-а: Упис до краја октобра, позив и за младе ван Србије

УНЦГ на “Првој”: Сви путеви воде до пећине, у пећину ну један!
05/10/2023
Највише приговора на необјективност РТЦГ
11/10/2023
УНЦГ на “Првој”: Сви путеви воде до пећине, у пећину ну један!
05/10/2023
Највише приговора на необјективност РТЦГ
11/10/2023

Настава за групу која ће носити симболичан број 50 и којом Новинарска школа Удружења новинара Србије бележи више од четврт века постојања почеће крајем октобра.

Упис је у току, а заинтересовани за похађање школе могу да се јаве УНС-у и информишу о начину рада, предавањима и предавачима. Контакт број је 062 530 337, имејл драгана.бјелица@унс.рс . Информације су доступне и преко друштвених мрежа Новинарске школе Фејсбук, Инстаграм и Твитер, на којима такође одговарамо на питања.

Разговор са полазницима УНС-ове Новинарске школе у Прес центру, пред уручење диплома ФОТО: Прес центар Разговор са полазницима УНС-ове Новинарске школе у Прес центру, пред уручење диплома ФОТО: Прес центар
У Новинарској школи УНС-а полазници стичу основна знања и вештине из радијског, телевизијског, агенцијског, онлајн и новинарства у штампи.

Часови са вежбама су груписани у блокове. Настава је викендима, од 10 сати.

Школа укупно траје три месеца. Полазницима који физички похађају наставу омогућена је и пракса у медијима.

Постоји и група полазника која наставу прати на даљину, истовремено са онима који долазе у просторије УНС-а. Ту групу чине полазници из иностранства и Србије, који нису у прилици да долазе на часове у учионице УНС-а у Београду.

Школарина за физички присутне полазнике износи 43 000 динара и могуће ју је платити у пет месечних рата. За онлајн полазнике цена је 39.000 динара и такође је омогућено плаћање у ратама.

Пре уписа обавезан је информативни разговор приликом ког се заинтересовани детаљно информишу о Новинарској школи и представљају се.

Школа УНС-а има најдужу традицију и у континуитету ради већ 26 година.

УНС је покренуо Новинарску школу 1997. године, када је група предавача окупљена око новинара Растка Гузине наставила да ради по програму устновљеном у Југословенском институту за новинарство.