Новинарски Голи Отоци и ревидирања, Небојша Шофранац: Како ТАТА (МИЛО) каже!

Правни савјет “ИН4С”: РТЦГ шири мржњу
27/04/2021
Позив за предлагање представника у радну групу за израду медијске стратетије до 2025. године
28/04/2021
Правни савјет “ИН4С”: РТЦГ шири мржњу
27/04/2021
Позив за предлагање представника у радну групу за израду медијске стратетије до 2025. године
28/04/2021
Потпуно незасужено Небојша Шофранац је доспео у жижу јавности, посебно политичке. Његов случај има и једну димензију коју нико не истиче нити о њој води рачуна, а то је утицај на новинаре да промијене мишљење и да након „сугестија“ ревидирају раније изнијете ставове. Шофранац је очигледан примјер таквог ванновинарског утицаја и ови из Комисије за праћење напада на новинаре могли би о томе да поведу рачуна, а не и да они, односно њен предсједник, саопштавају ставове које НЕКО од њих очекује да их саопште.

Шофранац је дан након што се све збило на аеродрому саопштио да се није ништа страшно десило и да то није било вриједно помена.

-Отишао сам да снимимо дочек Петра и били смо једина ТВ тамо, зато што тај труд и медаља то заслужују, а знајући одлично каква ће бити иконографија. Пошто је чекање потрајало, могло се чути свашта, али мени је тај фолклор познат деценијама, ту немоћ не вриједи коментарисати, као ни класичне кукавице које су то распиривале. За све који су након интервјуа питали да се сликамо, наравно да сам пристао, као увијек, небитно какве заставе носе. Поента је да се прича само о спортском успјеху. Нијесам хтио ништа да правим ни након отварања СП иако су били притисци, а превише би јефтино то било вечерас, то није у првом плану, увијек је спорт у првом плану. Дакле, за све душебрижнике који карикирају по мрежама, а нијесу ни били тамо, као и за цјелокупну јавност – није се десило ништа вриједно помена, само је стигла медаља, рекао је Шофранац.

Међутим, када су ДПС медији испиновали догађаје на аеродрому у смислу наводно српског националистичког иживљавања и чак се тим поводом заштитнички према Шофранцу огласио и шеф ДПС-а и спортски коментатор је промијенио плочу. Тачно је рекао оно што су сви од њега у окружењу око ДПС-а очекивали.

Овај догађај су осудили сви они који су црногорски оријентисани, они који то нијесу нијесу се оглашавали и то је чиста политичка подјела. Ова нова власт је потпуно подијелила политички земљу, јер су довели до тога да се тако тагетирају особе због национане припадности. То никада бивша власт није радила на такав начин, рекао је након једнодневног ревидирања Шофранац.

Ово задње као да му је писала Александра Вуковић. Да није трагично колико новинар може ниско да падне, било би смијешно читати задњу изјаву и поклањати јој пажњу. Ипак, само један коментар. Рећи да је нова власт за ова четири мјесеца подијелила Црну Гору спада у ДПС научно фантастичне ставове, које аболирају ту странку од свега што су њени функционери радили 30 година док су били на власти. У њихово вријеме није било подјела и ето су се тек данас јавиле! У то не вјерују ни кишне глисте, али Шофранац након додатних партијских и осталих консултација између осталог и то каже! 

Ало, Јововићу и Комисијо за новинаре, испитајте овај случај притисака на новинаре! Истина, велико је питање да ли се Шофранац може назвати новинарем, али то је већ друга тема!

Извор: И.М.