Нови медији: “ТВ Адриа” спаја неспојиво!

Заробљени медији у заробљеној држави
28/09/2021
Преминуо новинар Сергеј Ћетковић
30/09/2021
Заробљени медији у заробљеној држави
28/09/2021
Преминуо новинар Сергеј Ћетковић
30/09/2021

Медијска сцена богатија је за нови бренд – телевизију Адриа, која је званично почела са радом у Црној Гори. Гледаоце чека изузетан програм, богат различитим форматима информативног, документарног, културно-забавног, серијског и ексклузивног спортског садржаја. И све то у ХД резолуцији.

Почетак рада нове, најмодерније телевизије у Црној Гори, прослављен је синоћ уз бројне званице у подгоричком хотелу Хилтон.

Предсједник Управног одбора Адриа Јадран медијске групе Братислав Стоиљковић, у обраћању званицама, је казао да та компанија дужи низ година успјешно послује у свим земљама Западног Балкана, те да је медијски бизнис оно што постаје њихов приоритет у наредном периоду.

„Неки ће се питати зашто смо се одлучили на такав корак. Вјерујем да ћете се сложити са мном да је евидентна чињеница да је црногорско друштво дубоко подијељено по различитим основама, а наш је закључак да је медијска сцена Црне Горе нажалост затрована садржајима који доприносе таквом стању. Ми смо одлучили да медијску сцену оплеменимо и то да је оплеменимо оним садржајима које ће жељети и вољети да чује широки аудиторијум гледалаца независно од тога да ли припада овој или оној групи, да ли је оваквог или онаквог опредјељења“, саопштио је Стоиљковић.

Објелоданио је и слоган телевизије – Адриа спаја неспојиво, објашњавајући зашто је баш он изабран.

„Зато што на нашој телевизији можете да гледате и Партизан, и Црвену Звезду, али и загребачки Динамо, и Сарајево и Жељу, и Чикаго Булсе, и Миротића у Барселони. На нашој телевизији су драги гости били и сигурни смо да ће тако остати, и Милан Кнежевић, Дритан Абазовић и Рашко Коњевић и сви други релевантни актери црногорског живота из разлога, јер је Адриа телевизија – телевизија која спаја неспојиво“, рекао је Стоиљковић, додајући да је циљ да ТВ Адриа у наредном периоду буде најгледанија телевизија у Црној Гори.

Када је у питању програмска шема гледаоци ће готово сваког сата бити информисани о најактуелнијим дешавањима у држави кроз кратке вијести Флеш, док ће шири контекст добити кроз централну информативну емисију Инфо плус.

Одговоре на најактуелнија питања гледаоци ће добити кроз политичке емисије Пресс Плус – Рајке Раичевић, У жижи – Перице Ђаковића и Патриотске игре – Владимира Павићевића.

Сваког радног дана Добар дан гледаоцима ће пожељети Ивона Благојевић, која је уједно и ауторка серијала Стижу нам бебе. Емисије Без дистанце и Матијина путовања такође ће Вам привући пажњу.

У емисији Стар гледаоци ће бити информисани о културно – забавним дешавањима у Црној Гори и региону, док ће кроз емисију Мода хода бити упознати са актуелним модним трендовима.

Одговоре на никад актуелнија здравствена питања тражиће Влатко Стијеповић у емисији Ваш доктор.

Политичка збиља на сатиричан биће представљена у серијалу Добро је то.

Душан Вујовић у Ритму спорта информисаће вас о свим спортским дешавањима, а водиће вас и кроз напету, спортску атмосферу бројних утакмица, које можете гледати ексклузивно и само на Адриа телевизији.

Гледаоце чека и богат серијски програм, са најактуелнијим домаћим и иностраним серијама.

И то није све, наводе у саопштењу, „будући да смо медијска група мултимедијалног садржаја, част нам је да Вам екслузивно најавимо и фестивал Наше море Наше скале, који ће се, од наредног љета, одржати у Херцег Новом на Канли Кули, под покровитељством Телекома Србије, а чији је организатор Адриа- Јадран медијска група. Дугорочна сарадња за музички фестивал Наше море, Наше скале, остварена је са општином Херцег Нови“.

„Фестивал Наше море, наше скале омогућиће нам да сезона почне раније, а то је нешто што је важно не само за економију града него и државе. Драго нам је што је Адриа Јадран медијска група изабрала наш град за овај фестива који се надовезује на некад познате Сунчане скале. Сигуран сам да ћемо заједничким снагама успјети од фестивала Наше море наше скале да направимо не само регионални, него и европски бренд“, рекао је на синоћној церемонији предсједник Скупштине општине Херцег Нови Иван Отовић.