Обиљежена годишњица убиства Милана Пантића: Више од две деценије чека се на правду

РТЦГ: Медиа центар поднио кривичне пријаве против руководства јавног сервиса
08/06/2023
СРПСКА, свечани пријем поводом Дана Русије: Нада Велетић добила награду Савеза новинара Русије
12/06/2023
РТЦГ: Медиа центар поднио кривичне пријаве против руководства јавног сервиса
08/06/2023
СРПСКА, свечани пријем поводом Дана Русије: Нада Велетић добила награду Савеза новинара Русије
12/06/2023

На данашњи дан, пре 22 године мучки је убијен Милан Пантић, дописник „Вечерњих новости“ из Јагодине. Сумња се да је мотив његово писање о корупцији и спорним приватизацијама у Поморавском округу након петооктобарских промена, али још увек нема одговорних за то убиство.

Породица, колеге и пријатељи, одали су пошту Милану Пантићу и још једном подсетили да ни после 22 године нема правде за починиоце и налогодавце свирепог убиства.

Истрајан у намери да расплете мрежу корупције, приватизација и сумњивих трансакција, Милан Пантић објавио је серију текстова и у њима се од почетка и трага за мотивима убиства.

Ако нема правде за најпоштенијег међу нама, онда наше друштво нема будућност. Ако нема правде за најпоштенијег међу нама, онда у нашем друштву нема истине, изјавио је председник Удружења новинара Србије (УНС) Живојин Ракочевић.

Председник Независног удружења новинара Србије (НУНС) Жељко Бодрожић, председник НУНС-а нада се да су последњи догађаји освестили да морамо да будемо земља истине и правде.

Породица Пантић треба да има барем сатисфакцију да се убице и налогодавци открију, поручује Бодрожић.

Правосудно мртав „Предмет Пантић“ је после више од две деценије из Вишег јавног тужилаштва у Јагодини послат на разматрање Тужилаштву за организовани криминал, јер се верује да иза свега стоји организована криминална група.

Истина је наша победа. Да, истину већ знамо, али је нама важна правда у овом случају –починиоци и налогодавци у затво, истиче председник Комисије за истраживање убистава новинара Веран Матић.

Добитник овогодишње награде „Милан Пантић за новинарску храброст“ је Димитрије Мирковић, новинар продукције Грачаница Онлајн и дописник Танјуга из Лапљег Села код Грачанице.

Извор: ртс