Одабране најбоље новинарске приче о ЕУ интеграцији: Награде за “Вијести”, “Прву” и РТВ “Никшић”

Медиа центар: Поздрављамо Милатовићеву одлуку и позивамо Владу да исправи грешку у Закону о националном јавном емитеру
10/06/2024
Савјет РТЦГ вез кворума: Избор за омбдусмана одложен
11/06/2024
Медиа центар: Поздрављамо Милатовићеву одлуку и позивамо Владу да исправи грешку у Закону о националном јавном емитеру
10/06/2024
Савјет РТЦГ вез кворума: Избор за омбдусмана одложен
11/06/2024

Награде за најбоље новинарске приче о европској интеграцији Црне Горе, на конкурсу Министарства европских послова, освојиле су новинарке телевизија (ТВ) Никшић, Прва и Вијести.

Како су подсјетили из Министарства европских послова, тај Владин ресор организовао је у мају, поводом Дана Европе, традиционални конкурс за најбоље новинарске приче о европској интеграцији, кроз пројекат ЕУ4МЕ.

Према одлуци стручног жирија, прво мјесто и 500 ЕУР освојила је новинарка Радио Телевизије Никшић Маја Лалатовић, са причом о постројењу за прераду нус производа животињског поријекла, чију изградњу ће финансирати Европска унија (ЕУ).

“Друго мјесто и 400 ЕУР припало је новинарки ТВ Прва Ивани Бољевић, која је направила причу о подршци ЕУ пољопривредним произвођачима”, наводи се у саопштењу Министарства.

Како се додаје, трећу награду и 300 ЕУР освојила је новинарка ТВ Вијести Алиса Хајдарпашић, која је урадила причу о подршци ЕУ у рјешавању проблема загађеног ваздуха у Пљевљима, кроз програме за подстицај енергетске ефикасности.

“Право да учествују у конкурсу имали су новинари и новинарке локалних и националних медија. Њихов задатак био је да објаве приче о утицају европске интеграције на унапређење људских права, како ЕУ пројекати утичу на живот грађана и о примјерима спровођења европских стандарда и политика”, каже се у саопштењу.

Наводи се да су стручни жири, који је одабрао најбоље приче, чиниле представнице Министарства европских послова и Министарства културе и медија, као и вишеструко награђивана новинарка Светлана Мандић.

Из Министарства је саопштено да ће свечана додјела награда бити организована током јуна у Подгорици.