Очајнички „крик“ Побједе због професионализације РТЦГ-а

Борис Раонић: РТЦГ да ради без притиска!
20/09/2021
УНЦГ тражи од премијера: Здравко да смијени Тамару Срзентић, за годину мало шта је урадила за новинаре!
22/09/2021
Борис Раонић: РТЦГ да ради без притиска!
20/09/2021
УНЦГ тражи од премијера: Здравко да смијени Тамару Срзентић, за годину мало шта је урадила за новинаре!
22/09/2021

У редакцијском тексту Побједе „РТЦГ-у неко усменим путем саопштио да је пуцано у полицију“, службено гласило у функцији медијске заштите интереса Ђукановићеве олигархијске дружине, покушало је да дискредитује ново руководство Јавног сервиса, из само једног разлога – РТЦГ, примјетно, не представља исти онај медиј чија је политика кројена на истим адресама које, нажалост, још увијек уређују таблоидно гласило Побједа.

Упркос званичној информацији Управе полиције да су „чињенице о употреби ватреног оружја поткријепљене и проналаском материјалних трагова (чаура)“, те да је информација о догађају „Телевизији Црне Горе дата у усменој комуникацији“, редакција Побједе остала је незадовољна, не нудећи нити један аргумент како се то у кризним ситуацијама комуницира са полицијом и зашто је информисање посредством телефона мање кредибилно. Да ли су и они икада добили изјаву телефоном?

Новокомита на Цетињу

Према ријечима истакнутог ДПС активисте Александра Саше Зековића који је у улози супер експерта за безбједност и коментатора „Побједе“ настојао да медијски ублажи варварске насртаје Ђукановићевих „дивљих хорди“ који су се супроставили устоличењу митрополита Јоаникија различитим уличним десантима и уличарским резонима, неспорно је, како је рекао, да је постајала намјера полицијског званичника, чији је идентитет дефинитивно познат директору Управе, да подигне тензије и скрене пажњу јавности са кључних подметања власти и пропуста у поступању полиције.

– Вјерујем да су рачунали и на традиционално одсуство истрајности и кондиције код грађана и медија да одређено питање испрате до краја, до потпуног разрјешења, поручио је Зековић.

Интересантно, овакву медијску реконструкцију догађаја, инсистирајући, тобож, на вјеродостојности инормисања, форсира медиј који је данима писао о наводном присуству шефова БИА-е на Цетињу, без иједног доказа.

Такође, упорна кампања о присуству српских специјалаца, који су довођени у контекст приче о угрожавању територијалног суверенитета Црне Горе – све то без иједног доказа, довољно је компромитовала овај медиј, а да се, притом, не узима у обзир традиција Побјединог извјештавања и анализа о случајевима премлаћивања голоруког народа од стране Ђукановићеве полиције.

Привођење Вељовића

Посебну пажњу буди одсуство било каквог критички настројеног текста о нападу Веселина Вељовића на своје дојучерашње колеге из Управе полиције. О коментарима „из другог угла“ који третирају флагрантну одлуку Основног суда на Цетињу поводом пуштања Вељовића на слободу – и да не говоримо.

Извор: ИН4С