Пет деценија новинарске битке Сава Греговића

Удружење новинара Црне Горе: И када не буде одговора постављаћемо питање: Ко је убио Душка Јовановића?
27/05/2022
Запослени у “Политици” страхују од отказа
30/05/2022
Удружење новинара Црне Горе: И када не буде одговора постављаћемо питање: Ко је убио Душка Јовановића?
27/05/2022
Запослени у “Политици” страхују од отказа
30/05/2022

У организацији НИП АРТ ПРЕСС из Будве, у пресс центру будванског хотела ТРЕ КАННЕ, синоћ је одржано књижевно новинара и писца САВА ГРЕГОВИЋА из Будве, поводом 150 година новинарства у Црној Гори и 50 година стваралаштва овог познатох новинара и писца

Вече је огранизовано поводом 150 година новинарства у Црној Гори и 50 година стваралаштва Сава Греговића.

Говорећи о плодној каријери свога колеге, новинар и публицист Ранко Павићевић је поред осталог ракао, да је Саво Греговић, највећи дио каријере, провео као дописник београдских „Вечерњих новости“ са црногорског приморја, а писао је за многе локалне и регионалне медије. До сада је објавио око 30.000 текстова, а добитник је и великог броја новинарских награда, медју којима и три награде за животно дјело, као и новинарске Спомнице за изузетан допринос црногорском и југословенском новинарству. До сада је објавио шест књига.

Павићевић је посебно нагласио, да је Греговић својим текстовима и репортажама, достигао највеће домете у новинарству, не само у Црној Гори, већ и региону, припадајући плејади најбољих новинара бивше Југославије. Он је одавно постао велики пјесник међу репортерима, који је своје Паштровиће, Будву, али и Црногорско приморје, учинио, много значајнијим, љепшим и већим, него што они јесу.

Греговић је за преко 40 година новинарства обиљежио не само црногорско, већ и југословенско новинарство, казао је поред осталог новинар и публициста Ранко Павићевић.

Новинар и писац Будо Симоновић је изразио задовољство, сто је са колегом
Савом Греговићем, више од тридесет пет година професионално друговао и што су годинама, постајали велики пријатељи.

-Ја сам срећан што са колегма присуствујем обиљежавању великог јубилеја, 50 година стваралаштва и плодног рада колеге Греговића, уз жељу, да још дуго пише текстове и књиге, на задовојство професије и читалаца, казао је измедју осталог Симоновић. Он је посебну пажњу посветио Греговићевој књизи, “Пуцај, рат је завршен, истичући, да је ријеч о његовом капиталном дјелу, које се објективно, истраживачки бави истином. Једино истином, не стављајући се ни на једну страну, можемо доћи до повјерења, казао је поред осталог, новинар и писац Будо Симоновић.

Изводе из текстова и књига, на веома посјећеној вечери новинара и писца Сава Греговића, говорио је драматург Милош Борета.

Греговић се на крају, захвалио присутнима и гостима, истичући, да ову лијепу будванску ноћ, никада неће заборавити.