Писмо о намјерама др Бобана Томића: Образовање новинара у Београду

Медији: Почиње ТВ “Танјуг”
31/05/2021
Тихомир Бурзановић, предсједник УНЦГ: Новинарски уљези из РТЦГ-а и “Вијести” разарају медије!
05/06/2021
Медији: Почиње ТВ “Танјуг”
31/05/2021
Тихомир Бурзановић, предсједник УНЦГ: Новинарски уљези из РТЦГ-а и “Вијести” разарају медије!
05/06/2021

Поштоване колеге,

Недавно сам покренуо самосталну високошколску установу Високу школу за комуникације у Београду. У овом тренутку то је једина акредитована високошколска установа специјализована за образовање високошколских кадрова у области медија и комуникација.
Као дугогодишњи медијски стваралац, оснивач или члан скоро свих релевантних професионалних удружења у Србији и Ваш колега, осећам потребу и могућност да помогнем нашим колегама који су радећи одговорно новинарство постали транзиционе жртве и доспели у егзистенцијалне проблеме. На Факултету политичких наука сам пре десет година одбранио докторску тезу о штетности приватизације масмедија и добро разумем њен погубан утицај на наше колеге и одговорност професије.
Наиме, на Школи коју сам покренуо образујемо кадрове за рад у ширем окружењу културе, медија и комуникација а не само у новинарству. Уверен сам да имамо одличне програме. У том смислу желим да понудим свим колегама члановима наших удружења који су у транзицији или економској кризи остали без посла, или онима који су запослени у нашим колективним чланицама а брину за одрживост посла, да по посебно повољним условима заврше неки од наших програма комуникологије или културологије, како на основним тако и на мастер студијама. Колеге које су некада прекинуле студије код нас могу наставити студирање уз признавање адекватних испита. Они који имају дипломе новинара могу сигурно савладати наше нове програме и тиме повећати изгледе за проналажење посла како у новинарству тако и у другим професијама. Разумевајући критичност тренутка у професији и солидаришући се са колегама у кризи или без посла, ову понуду проширујемо и на њихову децу или чланове породице. Ова понуда се односи и на самостале новинаре који нигде нису удружени – фрееланцере па ако их познајете слободно им пренесите.
За примену овог програма подршке обезбеђујемо делимичне (40% – 60%) попусте на цену школарине како за колеге тако и за њхове чланове породица. Доделићемо пет потпуних стипендија за колеге или њихову децу за које се евидентира неопходност и висока потреба овакве солидарне подршке. За све информације о овим погодностима и о студијским програмима заинтересовани могу погледати наш сајт на адреси www.виском.еду.рс а за конкретне опције попуста треба да нас контактирају телефоном +381 64 980 60 60 или емаилом виском@виском.ац.рс

С колегијалним поздравом,

Др Бобан Томић, директор
Висока школа за комуникације, Београд